BIST 9.548
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.499,92
HABER /  GÜNCEL

Angela Merkel bunu ilk kez yaptı Almanlar şaşırdı kaldı!

Almanya, 15 Temmuz darbe girişimine rağmen FETÖ'cüleri himaye ederken Merkel önceki gün ilk kez "FETÖ organizasyonu" ifadesini kullandı. Bu söylem değişikliği Almanları şaşırttı.

Abone ol

Alman haber ajansı Deutsche Welle'ya (DW) konuşan risk araştırma kuruluşu Conias'ın yöneticisi Magdelena Kircher, "Merkel'in FETÖ demesi gerçekten ilginçti, çünkü Alman siyasetçiler böyle bir tamınlama kullanmaktan kaçınır, 'Gülen yapılanması, hareketi' der. Ancak Almanya Başakanı basın toplantısında Türkiye'nin tanımını kendi açıklamasında kullanmış oldu" yorumunu yaptı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in önceki gün Erdoğan ile düzenlenen ortak basın toplantısında "FETÖ organizasyonu" tanımını kullanması ülkede gündem oldu.

Uluslararası ilişkiler ve risk araştırma kuruluşu Conias’ın yöneticilerinden Magdelana Kirchner, Alman Başbakanı’nın bu çıkışını, "Merkel’in FETÖ demesi gerçekten de son derece ilginçti, çünkü Alman siyasetçiler böyle bir tanımlama kullanmaktan kaçınır, Gülen yapılanması, hareketi der. Ancak Almanya Başbakanı basın toplantısında Türkiye’nin tanımını kendi açıklamasında kullanmış oldu" sözleriyle yorumladı.