BIST 9.693
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.501,50

Android hakkında bilmediğiniz gerçekler

 Android hakkında bilmediğiniz gerçekler

Android işletim sisteminin tarihi hakkında pek çok kişinin bilmediği bazı bilgiler bulunuyor.

 Android hakkında bilmediğiniz gerçekler

Android işletim sistemi, günümüz akıllı telefon piyasasının bir numarası konumunda. Hal böyle olunca hakkında hiç gizli bilgi bulunmadığı düşünülebilir. Fakat Android işletim sisteminin tarihi hakkında pek çok kişinin bilmediği bazı bilgiler bulunuyor. Android akıllı telefonlar bir virüs gibi dünyayı sarmaya başlayalı 10 yıldan uzun bir süre geçti. Bu süre içinde Android hakkında bilmeniz gereken her şeyi öğrenmiş olmalısınız öyle değil mi? Emin olun Android hakkında hala sizi şaşırtmayı başaracak bilgiler bulunuyor.İşte Android hakkında çok az sayıda kişinin bildiği 9 gerçek:

 Android hakkında bilmediğiniz gerçekler

Android’i Google Kurmadı: Günümüzde her ne kadar Google ile Android birbirine yapışmış iki isim olsa da bu durum her zaman böyle değildi. Android ilk kez 2003 yılında Andy Rubin, Rich Miner, Nick Sears ve Chris White dörtlüsü tarafından kuruldu. Google ise Android’i 2005 yılında satın aldı ve pek çok kişiye göre bu Google’ın en iyi yatırımıydı. Android işletim sisteminin günümüz akıllı telefonlarının %88’ini çalıştırdığını düşünürsek bunun doğru olduğunu söyleyebiliriz.

 Android hakkında bilmediğiniz gerçekler

Android’in Başarısız Bir Girişim Olacağı Düşünülüyordu: Dürüst olmak gerekirse bundan 10 yıl önce Apple devrimsel bir telefon tanıtmıştı. Microsoft ve Blackberry de telefon piyasasına liderlik yapmakla meşguldü. Böyle bir piyasada bir arama motoru ve e-posta şirketinin telefon piyasasına damga vurması beklenmiyordu. Fakat sonuçları hepimiz biliyoruz öyle değil mi?

 Android hakkında bilmediğiniz gerçekler

İlk Android Telefon Prototipi Bir Blackberry’ye Benziyordu: Android telefon denince aklınıza ne geliyor? Büyük dikdörtgen bir ekran, ekranın altında sanal ya da led seçenekler, ana ekran ve geri butonları. İlk Android prototipi ise bundan çok farklıydı. Gören herkesin bir Blackberry sanacağı Sooner isimli model arayüz olarak da BlackBerry’ye oldukça benziyordu. Fakat Apple’ın ilk iPhone modelini tanıtması ile her şey değişti. Artık akıllı telefon piyasasında geri dönülemez bir adım atılmıştı. Android de bir sonraki hamlesini bu yönde yaparak Sooner prototipini rafa kaldırdı ve büyük dokunmatik ekranlı T-Mobile G1’i(HTC Dream) piyasaya sürdü.