BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  GÜNCEL

’’Andımız’’lı tören

Sinop’ta 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılış töreninde “Andımız” okundu. <br/>Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk olar...

Abone ol

Sinop’ta 2014-2015 eğitim-öğretim yılının açılış töreninde “Andımız” okundu.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilk olarak saat 10.00’da Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Sinop Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, Belediye Başkanı Baki Ergül, daire müdürleri, öğretmenler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve veliler katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından saat 11.00’de Atatürk İlkokulu-Şehit Halil Özdoğru Ortaokulu’nda etkinlik düzenlendi. Vali Köşger’i minik öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Öğrenci Andı’nın okunması ile devam etti. Okul öğrencilerinden Deniz Güney, “Okuma Yazma“ isimli şiiri okudu.
Törende konuşma yapan Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Araştırma ve Geliştirme Projeler Daire Başkanı İlkay Aydın, “Eğitim ve öğretim bireyin ve toplumun gelişmesini sağlayan, ekonomik kalkınmayı destekleyen, milli ve manevi değerlerimizi koruyup geliştirerek gelecek nesillere aktaran vazgeçilmez, olmazsa olmaz ve ertelenemez bir süreçtir. Çağımızda ülkeler arasında bilgi ve teknoloji toplumu olmak, rekabette üstünlük sağlamak amacı ile amansız bir yarış devam etmektedir. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olmasının yolu iyi bir eğitim sisteminden ve bunun başarılı bir şekilde uygulamasından geçmektedir” dedi.
Program, öğrencilerin hazırladığı “Ana dilsiz kalmam” adlı gösteri ile son buldu.
(İHA)