22 Mayıs 2012
Piyasalar
  • IMKB56.726
  • Euro2,3325
  • Dolar1,8275
  • Altın619,77
  • İstanbul
    25°C

     
  • Ankara
    26°C

     
  • İzmir
    28°C

     

GÜNDEM

18 Mart 2010 Perşembe 00:2671 Yorum31910 okunma

Anayasa'da hangi maddeler değişiyor?


Hukukçu kurmaylarıyla biraraya gelen Başbakan Erdoğan, 4 saat boyunca anayasa değişikliği üzerindeki son çalışmaları gözden geçirdi. Dar kapsamlı hazırlanan değişiklik paketinde 12 madde var.

İKİ SÜRPRİZ

Mart sonuna kadar paketin Meclis'e geleceğini belirten İçişleri Bakanı Beşir Atalay pakette iki sürprizin olduğunu belirtti ancak neler olduğuna değinmedi. CNN Türk'ün sorularını yanıtlayan Atalay, "Pakette bir iki sürpriz var, sonra öğrenirsiniz. Konu referanduma gidecekse çok da yaza taşımamak lazım. Yazdan önce referandum olabilir." dedi.

AK Parti son aylarda çokça tartışılan anayasa değişikliği konusunda son adımlarını atıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün hukukçu kurmaylarıyla biraraya geldi.

Başbakanlık Merkez Bina'da saat 11.15'de başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.

Toplantıya Başbakan Yardımcıları Cemil Çiçek,

 BOZDAĞ: RANDEVUDAN ÖNCE MUHALEFETE SUNABİLİRİZ 

Anayasa paketi için muhalefetten randevu isteneceğini söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ''Son kontroller yapıldı. Çalışmalar tamamlandı. Madde sayısı ve muhteva hakkında bir şey söyleyemem. Muhalefetten randevu talepleri Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından istenecek'' dedi.

Çalışmalarını tamamladıkları Anayasa değişikliği paketini muhalefete sunacaklarını  söyledi.
Bülent Arınç, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti Adana Milletvekili Ömer Çelik katıldı.

Toplantıda Başbakan Erdoğan'a anayasa değişikliği konusunda hazırlanan son metin aktarıldı ve pakete son şekli verildi. AK Parti muhalefetin kapısını önümüzdeki hafta çalmaya başlayacak.

Başbakan Erdoğan, daha önce yüzde birin üzerinde oy alan siyasi partilere düzenlemenin getirileceğini açıklamıştı. Ancak konuyla ilgili öncelikle Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerle görüşme yapılacak.

PAKETTE NELER DEĞİŞİYOR?
Hazırlanan 12 maddelik, dar kapsamlı paketin içinde dikkat çeken maddeler şöyle; 

HSYK'nın yapısı değiştirilecek, cumhurbaşkanının yanında, üye seçimini, Meclis de yapacak ve üye sayısı artarak 7'den 21'e çıkacak. Yargı, toplamda 13 üye seçecek.

- Anayasa'nın 145.maddesi değişerek askeri suçlar dışında askere sivil yargı yolunun açılması sağlanacak.

- Anayasa'nın 68. ve 69. Maddeleri değişitirilerek siyasi partilerin kapatılması zorlaştırılacak. Venedik kriterleri getirilecek. Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararının ardından siyasi yasaklı vekilliklerinin düşmesinin önüne geçilmesi ve kapatma kararının meclis tarafından verilmesi gibi düzenlemelerin de metnin içinde yer alması bekleniyor.

- İdari uyuşmazlıkların mahkeme sürecine taşınmadan çözülebilmesi için oluşturulan omdusmanlık kurumu anayasal zemine taşınacak.

- Kadınlara pozitif ayrımcılık verilecek. Bu konuda Türkiye'nin onayladığı, kadınlara her türlü ayırımcılığın önlenmesi sözleşmesi doğrultusunda düzenlemeye gidilecek.

- Anayasada, çocuklara daha çok hak imkanı verilecek. Yüksek Askeri Şura'nın ihraç kararlarının yargı yoluna açılması sağlanacak.

- Kamu çalışanlarına, uyarı ve kınama cezalarında yargıya gidebilmelerinin önünü açılacak.

 
Bu elma her derde deva!
 
Yaşam22 Mayıs 201227 Kez İzlendi!
İşte o anlar Tam konsantre olunan o anlarda çekilen fotolar.
Dünya22 Mayıs 201212916 Kez İzlendi!
Kudüs'ün bilinmeyen yüzüKudüs bildiğiniz gibi değil artık. Tarihi ve dini dokusunun ötesinde farklı bir manzara bizleri karşılıyor. Yahudi nüfusunun artışıyla birlikte kentin görünümü hızla değişiyor.
Güncel22 Mayıs 2012
Şehit polis gözyaşları içinde uğurlandı3530 Kez İzlendi!
Sağlık22 Mayıs 2012
Farketmeden kilo vermenin yolları!12407 Kez İzlendi!
Haber22 Mayıs 2012
Haliç Köprüsü'nde büyük tehlike!18335 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 20127531 Kez İzlendi!
Işıltısı ekrandan taşan güzellerTürk dizi sektörü, yabancı dizi pazarında hatırı sayılır bir yerde duruyor. Dizi bu kadar çok olunca da, ister istemez öne çıkmak adına güzel ve dikkat çekici oyuncu ihtiyacı da doğmuş oluyor. Sizin için beyaz camdaki dizilere bir göz attık ve gözden kaçamayacak güzellikteki oyuncuları bir araya getirdik. İşte, ışıltıları ekrandan taşan güzellerden bazıları.

Erdinç YAPAN-Hürriyet
Güncel22 Mayıs 20122985 Kez İzlendi!
Valilik önünde pompalıyla dehşet saçtıAdana Valiliği'nin bahçesinde pompalı tüfekle eylem yapan şahıs polisi alarma geçirdi.
Dünya22 Mayıs 2012
Bu görüntüler denizde çekilmedi8594 Kez İzlendi!
Dünya22 Mayıs 2012
Dünyanın en yüksek kulesi4697 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 2012
Almeda Survivor tarihine geçti38791 Kez İzlendi!
Magazin22 Mayıs 201230415 Kez İzlendi!
Survivor Mustafa'yı böyle karşıladılarSurvivor'dan elenen Mustafa Topaloğlu, dün akşamüstü saatlerinde İstanbul'a dönüş yaptı. Topaloğlu'na Atatürk Havalimanı'nda davullu, tulumlu bir karşılama düzenlendi. Topaloğlu'nu havalimanında eşi ile birlikte çocukları Irmak ve Uzay karşıladı.
Dünya22 Mayıs 20121703 Kez İzlendi!
Nato zirvesinden karelerLiderlerin Nato zirvesi renkli görüntülere sahne oldu
Medya22 Mayıs 2012
Günün en çarpıcı gazete manşetleri9954 Kez İzlendi!
Güncel21 Mayıs 2012
Melen Projesi'nde sona doğru...6825 Kez İzlendi!
Siyaset21 Mayıs 2012
Erdoğan'a protesto gibi alkış!7273 Kez İzlendi!
Güncel21 Mayıs 20123157 Kez İzlendi!
2 bin kişilik yağmur duasıGeleneksel Nöbeti Baba Yağmur Duası Kaynaşma ve Barışma Etkinliği'ne katılan yaklaşık 2 bin kişi yağmur yağması için dua etti.
Siyaset21 Mayıs 20121317 Kez İzlendi!
Aytaç Durak'a bir dava daha Aynı davada Aytaç Durak'la birlikte 2001-2010 yılları arasındaki suçlamalara ilişkin encümen üyeliği yapmış 12 bürokrat ve belediye meclis üyesi sanık olarak gösterilip, aynı süreyle hapis cezası istendi.
Siyaset21 Mayıs 2012
Bakan Eker çocuklarla süt içti4123 Kez İzlendi!
Güncel21 Mayıs 2012
Aman Allah'ım! Böyle kaza görülmedi26652 Kez İzlendi!
Dünya21 Mayıs 2012
Yemen'den tüyler ürperten kareler8292 Kez İzlendi!
Dünya21 Mayıs 20126315 Kez İzlendi!
Dünyayı artık Türk silahları kurtaracak!Dünyanın ilk ve tek 14+1 mermi atar silahını üreten Türk şirketi Utaş Makine Sanayii, Amerikan filmlerinin tedarikçisi oldu.
Güncel21 Mayıs 20121645 Kez İzlendi!
Polise su tabancalı taaruzEmniyet Müdürlüğü'nün önünde bisikletten düşen 5 yaşındaki Sercan Kocabaş'ı gören polisler, yardıma koştu. Korkudan ağlayan Sercan Kocabaş, elindeki oyuncak tabancasıyla polislere ateş etti.
Magazin21 Mayıs 2012
Ödüllü yarışmaların unutulanları20002 Kez İzlendi!
Siyaset21 Mayıs 2012
Bakan Şahin gençken light militanmış19630 Kez İzlendi!
Yaşam21 Mayıs 2012
Azmetti ve bu hale geldi41538 Kez İzlendi!
Dünya21 Mayıs 20122041 Kez İzlendi!
Pakistan caddelerini Erdoğan süslediİslamabad'ın caddeleri Erdoğan'ın resimleriyle süslendi
Magazin21 Mayıs 201293474 Kez İzlendi!
Ünlüler hangi okuldan mezun oldu?DEMEK BİZİM OKULDANMIŞ!

Gösteri dünyasının ünlüleri hakkında hemen her ayrıntıyı biliyorsunuz. Peki ya daha şöhret basamaklarını tırmanmadan, kimse onların adını duymadan önce hangi liselerde okumuşlardı. Peki ardından hangi üniversitelerde "dirsek çürüttüler". İşte yanıtı. (Nazan Mengü-Hürriyet)
Güncel21 Mayıs 2012
Hakkari'de direğe asılı ceset 3239 Kez İzlendi!
Dünya21 Mayıs 2012
Güneş tutulması görenleri büyüledi39110 Kez İzlendi!
Magazin21 Mayıs 2012
Ünlü yıldızın ayakları dehşete düşürdü19051 Kez İzlendi!
Daha fazla galeri ▼
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Toplam (71) adet yorum eklenmiştir.
Avşar Boyu
18 Mart 2010 Perşembe 14:39
Olay ortada uzlaşma yok ben hazırladım bak bakim hoşuna gidiyormu begenmiyorsa millete gidecegiz halkın ince ayarlardan haberi yok tabii aglama ve magdur edebiyatı bakın gene size geldi sizi size sizi allaha bırakıyoruz deyip DTP ( PKK) nın istedigi degişiklikleride içeren yeni AKP ANAYASASI ( yeni adı bundan sonra bu olacak) yürürlüge girecek ondan sonra türkiyenin vay haline.
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Hakperest
18 Mart 2010 Perşembe 14:35
Değerli Yorumcumuz, Her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte;hakaret,küfür,aşağılama vb.içeren,toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz.Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler,ilginize teşekkür ederiz. Saygılarımızla
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
SÜREYYQ
18 Mart 2010 Perşembe 13:33
Anayasada uzman erbaşlara yönelik çalışmak yo gibi
CEVAPLA
YORUMUN DEVAMI
Tüm Yorumlar
İLGİLİ HABERLER
Diğer Sitelerİnternethaber Yayın Grubu Tüm Hakları Saklıdır © 2000-2011 - İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 212 266 99 99  /  Faks : +90 212 266 98 98
Yükleniyor...