BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  POLİTİKA

Anayasa değişikliği teklifine 'Baraj' şartı

Ak Parti'nin parti kapatmayı ortadan kaldırmayı amaçlayan Anayasa değişikliği teklifine CHP ve HDP "Seçim barajı" şartı koştu.

Abone ol

Ak Parti'nin meclise sunduğu parti kapatmayı ortadan kaldıracak Anayasa değişikliği teklifine MHP karşı çıkarken, CHP ve HDP "Seçim barajı" şartı öne sürdü.

CHP'nin kapatılacağı iddiaları üzerine Ak Parti'nin meclise sunduğu ve  karşı parti kapatmayı ortadan kaldıracak Anayasa düzenlemesine CHP ve HDP "Seçim barajı" şartı koştu.

Ak Parti kurmayları ayrıca muhalefet partilerine seçimlerin 5 yılda bir yapılması için de teklif götürdüğü ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde “hataydı” dediği seçim süresini düzenleyen Anayasa’nın 77. maddesi konusunda da nabız yoklaması yapıldı.

"DESTEKLERİZ"

Edinilen bilgiye göre AK Parti kurmayları önceki gün muhalefet kurmaylarıyla görüşerek, daha önce İçtüzük Uzlaşma Komisyonu’nda da konunun gündeme geldiği, o süreçte CHP’nin “imza vermeyiz ama oylarımızla destekleriz”, MHP ve HDP’nin ise hem “oy” hem de “imza ile destek veririz” görüşünü dile getirdiğini anımsattılar.

Ardından da muhalefete, “Hâlâ bu ön mutabakat geçerliyse, 367 desteği varsa bu konuda da teklif vermeye hazırız” önerisinde bulundular. MHP parti kapatmalarla ilgili düzenlemeye sıcak bakmazken, CHP ve HDP ise “seçim barajı” şartını öne sürdü.

DAVUTOĞLU'NA İLETİLDİ

AK Parti kurmayları, dünkü grup toplantısının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu’na gelişmeleri aktardı. Davutoğlu’nun ise “Türkiye’nin istikrarı için 5 yıl uygun” vurgulamasına karşın, bunun “seçim barajı” düzenlemesi için pazarlık unsuru olarak kullanılmasına sıcak bakmadığı mesajını verdiği öğrenildi.