BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  SEÇİM

Sarıyer'de Özsoy'dan herkese tapu sözü!

Sarıyer Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday olan Sedat Özsoy, Sarıyer’de ‘yıllardır birikmiş’ bir mülkiyet sorunu olduğunu belirterek, "herkes tapusunu alacak" dedi

Abone ol

Sarıyer Belediye Başkanlığı için Ak Parti’den aday olan Sedat Özsoy, Sarıyer’de ‘yıllardır birikmiş’ bir mülkiyet sorunu olduğunu belirterek, ‘mülkiyet sorununu kısa zamanda bitireceğini’ söyledi.

Özsoy, “Mülkiyet sorunu mevcut haliyle çözülemiyor, başkan olduğum dönemde planları yaptım ama görevim sona erdi. İki dönem geçmesine rağmen başarılı olamadılar. Çalışmalarımız devam ediyor, mülkiyet sorunu kalmayacak” dedi. Özsoy, şöyle devam etti:

“Şu anki CHP’li başkan 5 sene önce çok vaatler vermiş ama yapamamış. Burada çok kötü bir siyaset var, biz hem yapıyoruz, hem de bunların yalan olduğunu söylüyorlar. ‘Ak Parti kazanırsa evlerinizi elinizden alacaklar’ diye siyaset yürütüyorlar. Kesinlikle yok, vatandaşın istemediği hiçbir projeyi uygulamaya almayacağız. Herkesi davet edip en ince noktasına kadar anlatacağız. Kabul ederlerse başlayacağız, yok, ‘biz memnunuz, istemiyoruz’ derlerse başımızın üstünde yerleri var. Kimseyi Sarıyer’den başka yere gönderme gibi bir çalışmamız olamaz.”

VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK

Vatandaşların tapusunu istediğini söyleyen Özsoy, Derbent örneğindeki gibi bir kentsel dönüşümle ‘tapu sorununun kolaylıkla çözülebileceğini’ vurguladı. Sarıyer’de mülkiyetin parçalı olduğunu belirten Özsoy, şunları söyledi:

“Arazi yapısına baktığımız zaman Büyükşehir, Vakıflar, Hazine ve Maliye mülkiyeti ve hisseli tapular var. Bunların hepsi çözüm istiyor. Herkes tapularını istiyor, bizim tapu verdiğimiz birçok mahalle var. Ferahevler, Poligon, PTT, Çayırbaşı ve Bağlar mevkiinde... Sarıyer’deki parseller küçük küçük. Dolayısıyla plan girdiği zaman, bu parselleri birleştirerek çözüm buluyor. Hisse tapulu hale geliyor. Bu sefer işin içinden çıkılmıyor. İşte bu noktada kentsel dönüşüm var, kentsel dönüşüm yeni bir sistem getiriyor. Bu sistem arsadan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlıyor. Derbent bunun örneğidir. İnşallah bu ay içinde tapularını vermeye başlıyoruz. Bire bir, iki dairesi olana iki, üç dairesi olana üç. Vatandaş bundan memnun çünkü 20 bin lira gibi sadece enkaz bedeli karşılığında, devletten dairesini alabiliyor. Dairelerimiz 95 metrekare. İki sene vadeli, iki sene de kira veriliyor, vatandaşımız hiçbir şekilde mağdur edilmiyor. Tüm ekiplerimiz çalışmaya başladı.”

DERBENT ÖRNEK OLDU

Derbent’te çalışmaların bitirilmesiyle diğer çözümlerin daha hızlı gerçekleşeceğini söyleyen Özsoy, Derbent’te iki sene içinde vatandaşların evlerinde oturmaya başlayacağını ifade etti. Özsoy, şöyle konuştu:
“Elimizde bir Derbent örneği var. Çözüm için birilerinin fedakarlık etmesi gerekiyor, dolayısıyla devlet kendi arazisini ortaya koyuyor, kendi haklarını ortaya koymuş oluyor, zaten yapmazsa çözüm olmuyor. Bana gelen müteahhit arkadaşlara da dedim, gidin çalışmaya başlayın arkadaşlar ama bana vatandaşa en ufak zarar verecek çalışmalarla gelmeyin. Vatandaş aynı haklarını elde edecek. Benim olduğum yerde adalet var, kimseyi kandırma yok. Vatandaşın yanında olacağım.”

‘BALIKÇILAR  İDO İSKELESİNDE TOPLANACAK’

Kilyos’ta, Sarıyer Belediye Başkanlığı döneminde yapılan Turban Tesisleri’nin yılda sadece üç ay kullanıldığını, atıl durumda olduğunu söyleyen Özsoy, alanın 12 ay boyunca kullanılmak için yapılandırılacağını dile getirdi. Özsoy, “Bu alanı, kongre merkezleriyle, spor merkezleriyle Sarıyer’e, hatta Türkiye’ye kazandıracağız. Hem buradan bir gelir elde edelim, hem de insanlarımız oradan ekmek yesin, esnafımız iş yapsın” dedi.

Boş duran İDO iskelesinin dağınık haldeki balıkçıların toplu çalışabileceği alana dönüştürüleceğini vurgulayan Özsoy, “Kısa zamanda yerini hazırladık. Fener köyümüzde bir satış merkezi yapacağız. Bu bölgemizdeki balıkçılarımız da faydalanmış olacak, küçük bir de buzhane yapacağız. Rumelikavağı’nda midyeciler çarşımız var, şu an projesi hazırlanıyor” diye konuştu.


İKİ KÜLTÜR MERKEZİ BİRDEN GELİYOR

Reşitpaşa ve Hisarüstü’ne kültür merkezi yapılacağını belirten Özsoy, “Garipçe ve Fener’deki kalelerin alt katlarını müze haline getireceğiz. Üst katında da İstanbullular nefes alacak” dedi. Baltalimanı’nda, bir saha ve spor merkezi yapacaklarını kaydeden Özsoy, aynı yere bir de park yapacaklarını söyledi. Özsoy, Zekeriyaköy’de hem spora hem de müzik eğitimine önem verilecek bir merkez oluşturulacağını belirtti.

‘İSTİHDAM BİRİMİ'

Özsoy, “İş konusunda bir birim oluşturacağız. Bir duyuru yapıp, iş arayan herkesin bilgilerini alacağız, işyerlerine de bir bilgilendirme yapacağız. ‘Eğer eleman ihtiyacınız varsa önce belediyemize müracaat edin, eğer uygun vasıflara yönelik biri burada varsa Sarıyer hudutlarında oturanları tercih edin’ diyeceğiz” dedi. Bir huzurevi kuracaklarını dile getiren Özsoy, yer belirlediklerini belirtti. Özsoy, “Sarıyer’de kimseyi aç bırakmayacağız, bunu da gizli yapacağız, kimsenin gururunu kırmak istemiyoruz. Kadınlara, ihtiyacı olanlara konukevi yapacağız” diye konuştu.

GECEKONDUDA OTURAN HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK

Sedat Özsoy, Sarıyer’in ‘birbiriyle kaynaşmış, güzel bir mozaik’ olduğunu belirterek, pek çok farklı kültürün uzun yıllardır birarada yaşadığını dile getirdi. Bu kültür mozaiğini koruyacaklarını söyleyen Özsoy, Sarıyer’de yaşayan gecekondu sahiplerinin de haklarının verileceğini belirtti. Özsoy, şöyle devam etti:

“Herkes evinde huzurlu, güvenli olmak istiyor. Gecekonduda yaşayan vatandaş da artık evinde huzurlu olmak istiyor. Zaten aslında o da burayı satın almış, biri ona satmış, devlet de gözyummuş. 40 yıldır burada yaşıyorlar, altyapısına kavuşmuş. Emlak vergilerine kadar her şeyini ödemiş. Devletten bedava da istemiyor. ‘Bana burayı tekrar sat’ diyor. Burada adaleti biz sağlayacağız.”

İSKAN SORUNU VAR

İskanla ilgili bazı sitelerde sorunlar yaşandığını söyleyen Özsoy, şöyle konuştu: “Bu alanlar yapılırken hatalar yapılmış ve iskan alamıyorlar. Biz buradaki ufak tefek o yapılanları düzelterek, iskan almalarını sağlayacağız. Çok basit şeylerle sorun yaşıyorlar. Özellikle Şişli bölgesinde daha bitmemiş binaların iskanı verildiğine dair duyumlar aldık, kendi belediyemize bağlanan yerler de olduğu için bizi de etkiliyor, bu tür şeylerin yapılması doğru değildir.”

SEDAT ÖZSOY KİMDİR?

5 Ocak 1955 Sarıyer doğumlu olan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mahmut Sedat Özsoy, ilk, orta ve lise eğitimini doğduğu yer olan Sarıyer’de tamamlayarak, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldu. Vatani görevini 1981-1983 yılları arasında asteğmen olarak yapan Özsoy, iş hayatına madencilik sektöründe başladı.

Siyasi hayatına, 1983 yılında Anavatan Partisi kurucu üyeliği ile başlayan Özsoy, 1984-1989 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği ve Başkan Vekilliği yaptı. 1994 yıllında Anavatan Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı ve yine aynı yıl yapılan genel seçimlerinde milletvekili adayı oldu.
1999-2004 tarihleri arasında Anavatan Partisi’nden Sarıyer Belediye Başkanı olarak görev yapan Özsoy, 2004 yılında yine belediye başkan adayı oldu. Özsoy, 2014 yılında ise AK Parti’nin Sarıyer Belediye Başkan adayı.

Yabancı dili İngilizce olan Özsoy, evli ve bir erkek, bir kız çocuk babası.