BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

ANAP'tan Hükümete terör eleştirisi

Anavatan Partisi Genel Baskan Yardımcısı Muhsin Kocyiğit hükümetin son günlerde yaşanan terör olaylarını kavrayamadığını savundu.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhsin Koçyiğit, son günlerde yaşanan terör olaylarını ''sadece provokasyon ve bunun sonucu olarak meydana gelmiş asayiş meselesi olarak görmenin, hükümetin bu konudaki anlayış ve kavrayış eksikliğini ortaya koyduğunu'' savundu.

Koçyiğit, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip günlerde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan gerginlikler ve terör olayları ile ilgili açıklamalarını üzüntü ile izlediklerini kaydetti.

Erdoğan'ın bir süre önce Diyarbakır'da yaptığı konuşmanın, Türkiye'nin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağı bir dönemin başlangıcı olduğunu öne süren Koçyiğit, şöyle devam etti: ''Bir süredir devam eden bu olayları sadece provokasyon ve bunun sonucu olarak meydana gelmiş asayiş meselesi olarak görmek, hükümetin bu konudaki anlayış ve kavrayış eksikliğini ortaya koymaktadır.

Bunları sadece provokasyon olarak değerlendirmek, terör
olaylarının ve gerilimin arttığı gerçeğini değiştirmediği gibi bu tutumun, meseleyi çözmeye yardımcı olamayacağı açıktır. 'Terörle mücadele edeceğiz' demek, sorunun çözümü için tek başına yeterli
değildir.'Terör olaylarını kendisi için prim addeden siyasetçiler var' demek, hükümetin kendisine muhalefet tarafından yapılan eleştirileri görmezden gelmesinin yanı sıra meselenin mahiyetini anlamadığı ya da anlamak istemediği izlenimini kuvvetle uyandırmaktadır.

Daha önceki açıklamalarında, muhalefetin hiçbir konuda samimi olmadığını ifade eden Başbakan, meselenin çözümü için kendi samimiyetini ortaya koymak zorundadır.

Devletin tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli birlik ve beraberlik içinde, gerek ekonomik gerekse sosyal çözümlerle meselenin daha da geri dönülemez ve çözümlenemez safhaya gelmeden, devlet yönetimine yaraşır ciddiyetle ele alınması ve değerlendirilmesi gerekmektedir.''

ter