BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  GÜNCEL

ANAP'lı eski vekile silahlı saldırının sebebi şoke etti!

Bu sabah İstanbul Bakırköy'de eski vekile düzenlenen silahlı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Cinayetinin sebebi gaspmış.

Abone ol

BAKIRKÖY'deki evinin önünde yaralanan eski ANAP milletvekili Yıldız'ın eşi ve kızı olay yerinde hayatını kaybetmişti. Kanlı saldırının amacının gasp olduğu ortaya çıktı. İddialara göre, Yıldız'ın çantasında 300 bin dolar vardı. Saldırganlar Yıldız'ın yanında bulunan çantasını almak istedi ve başaramayınca eşini ve kızını vurdu.

Olay Bakırköy Kartaltepe Mahallesi'nde saat 09.00 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız ailesiyle birlikte aracına bindikten hemen sonra yolları motosikletli 2 kişi tarafından kesildi. Motosikletteki silahlı 2 kişinin ateş açması üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, Yıldız'ın eşi Firuze ve kızı Betül isabet eden kurşunlarla hayatını kaybetti. Motosikletli saldırganlardan biri de olay yerinde öldü. Eski milletvekili Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ile diğer saldırgan ise yaralandı. Adnan Yıldız ve oğlu Kamil Yıldız hastaneye kaldırılırken saldırganların üzerinden kimlik çıkmadığı öğrenildi.

ÇANTADA 300 BİN DOLAR

Yıldız'ın, akşamları döviz bürosunu kapatırken paraları çantayla evine getirdiği, sabahları da yeniden iş yerine götürdüğü öğrenilirken, saldırganların Yıldız'ı bir süredir takip etmiş olabilecekleri kaydedildi.

SALDIRGANLAR ÇANTAYI ALMAK İSTEDİ

Adnan Yıldız'ın Zeytinburnu'nda döviz bürosu ve kuyumcu dükkanı olduğu belirtilirken saldırganların hedefinde Yıldız'ın yanındaki çanta olduğu öne sürüldü. Yıldız'ın silahını çekerek çantayı vermek istemediği saldırganların da silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada ilk olarak 35 yaşındaki Betül Yıldız'ın vurulduğu kaydedildi. Adnan Yıldız'ın oğlu Kamil Yıldız'ın yaraladığı ikinci saldırganı öldürmek istediği bu sırada araya giren vatandaşların "Konuşturulur, öldürme" uyarıları üzerine bundan vazgeçtiği ileri sürüldü.

eski̇-veki̇li̇n-ai̇lesi̇ni̇-öldüren-kati̇l.jpgSALDIRGAN SUÇ MAKİNASI GİBİ! SABIKASINDA YOK YOK...

Eski vekilin karısıyla kızını öldüren saldırgan yakalandı. İşte sabıkası

GÜVENLİK KAMERALARI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ İDDİASI

Bu arada mahalleli, bir kaç gündür motosikletli kişilerin sokakta ifade ederken yine bir süre önce Adnan Yıldız'ın evinin hemen yanında bulunan çocuk yuvasına giren kişilerin güvenlik kameralarını etkisiz hale getirdikleri öne sürüldü.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da olay yerine gelerek bilgi aldı. Bülent Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın çok üzücü olduğunu belirtti.

AYNI ARACA KOYMAYIN TEPKİSİ

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından yaşamını yitirenlerin cenazeleri Bakırköy Belediyesine ait bir araçla alındı. Saldırganların kurşunlarıyla yaşamını yitiren anne ile kızının cenazesinin öldürülen saldırganla aynı araca konulmak istenmesine Yıldız ailesinin yakınları tepki gösterdi. Bunun üzerine saldırganın cenazesi başka bir araçla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

SALDIRGANLARIN İLK VUKUATI DEĞİL

Saldırganların kullandığı ve olay yerinde bulunan ruhsatsız pompalı tüfek ile tabanca da incelemeye alındı.

Biri ölen, diğeri de yaralı ele geçirilen iki saldırganın "yağma" ve "adam yaralama" gibi suçlardan emniyette kayıtları olduğu belirlendi.

Öte yandan, olay yeri inceleme ekipleri, saldırının düzenlendiği noktanın yakınındaki bahçe ve yollarda mermi çekirdeği aradı.

Güvenlik şeridiyle trafiğe kapatılan sokak, çalışmaların tamamlanmasının ardından tekrar trafiğe açıldı. Sokak, ayrıca belediyeye ait yıkama aracıyla temizlendi. 

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER (tıkla gör) 

inserat_630x265_95_flash_b-2.gifESKİ ANAP'LI VEKİLE KANLI PUSU

Eski Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde motosikletli iki kişi tarafın silahlı saldırı düzenlendi... (Tıkla Oku)