BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Ananızı da alın sandığa gidin!'

Balıkesir ve ilçelerini ziyaret eden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu.

Abone ol

Balıkesir ve ilçelerini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştiri yağmuruna tuttu.

Türkiye'nin ikinci kurtuluş savaşını sandıkta vereceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bu düzen 'Recep Düzeni'dir. Bu düzeni yıkacağız. Sandıkta halktan yana bir düzen kuracağız. Çünkü onlar halktan yana değil. Onlar sadaka devletinden yana. Biz sosyal devleti kuracağız. Bu coğrafyada bir çocuk, yatağa aç girmeyecek" dedi.

"SİLKELE KEMAL!..!"

Geceyi İzmir'in Dikili ilçesinde geçiren Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Balıkesir'in Altınova ilçesine geldi. Altınova Belediyesini ziyaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, belediyenin ikinci katından halka hitap etti. Vatandaşların elinde tuttuğu ve üzerinde ''Silkele Kemal silkele'' yazan pankarta atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, ''Ankara'da bunların gövdesini silkeliyoruz, Ankara dışındaysa dallarını silkeliyoruz'' diye konuştu. Toplumun her kesimi için demokrasi ve özgürlük istediklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Onlar, Anayasa değişikliği ile bizim haklarımızı, özgürlüklerimizi elimizden almak istiyorlar. Onun için referandumda 'hayır' diyeceğiz. Bunlar yargıya da el attılar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar hesap soracağız'' şeklinde konuştu.

"SOSYAL DEVLETİ KURACAĞIZ"

Daha önce bir kez Altınova'ya geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, bunun ikinci olduğunu, üçüncü sefer ilçeye başbakan olarak gelmek istediğini söyledi. Daha sonra Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesine geçen Kılıçdaroğlu, burada belediye tarafından yaptırılan kapalı semt pazarının açılışına da katıldı. Parti otobüsünün üzerinden açılışa katılan kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu, ''Başbakan Kemal'' şeklinde atılan sloganlara karşılık olarak, ''Başbakanlık için yetki sizde'' dedi. Türkiye'yi karanlığa gömenlerden sandıkta hesap soracaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: ''Birinci Ulusal Kurtuluş Savaşını meydanlarda verdik. İkinci Ulusal Kurtuluş Savaşını sandıklarda vereceğiz. Bunlar 'işsizlik' dediler, halkı işsizliğe mahkum ettiler. 'Yoksulluk' dediler, halkı yoksulluğa mahkum ettiler. Bu toplumda düzenden kim memnun? İşçi mi, köylü mü, sanayici mi, memur mu? Bu düzenden sadece halkı soyanlar memnun. Bu düzen 'Recep Düzeni'dir. Bu düzeni yıkacağız. Sandıkta halktan yana bir düzen kuracağız. Çünkü onlar halktan yana değil. Onlar sadaka devletinden yana. Biz sosyal devleti kuracağız. Bu coğrafyada bir çocuk, yatağa aç girmeyecek.''

İZDİHAM YAŞANDI

Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde ''tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden'' hesap soracaklarını söyleyerek, ''Bunlar, yaptıkları yolsuzlukların hesabını vermemek için kendilerine uygun bir yargı düzeni kurmak istiyorlar. Bu düzene izin vermeyeceğiz'' dedi. Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kurdeleyi keserek semt pazarının açılışını gerçekleştirdi. Açılış sırasında zaman zaman kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı.

GÖRÜŞME TARİHİNİ MYK BELİRLEYECEK

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği mektuba ilişkin sorusu üzerine, bu görüşmeye katılacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, görüşme saati ve gününün 12 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek Merkez Yürütme Kurulu toplantısında belirleneceğini bildirdi.

"REFERANDUM İLK SINAVIMIZ"

Ayvalık'ta Cumhuriyet Meydanı'nda da halka hitap eden Kılıçdaroğlu, halkın iktidarını kurmaya geldiklerini söyledi. Ayvalık'tan referandumda ''hayır'' oyu çıkacağına inandığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Ayvalık ile bütün Türkiye gurur duyacak. 12 Eylül'de sandık geliyor, bu bizim ilk sınavımız. Temiz siyaseti isteyenler, 12 Eylül'de 'hayır' oyu kullanacaktır'' diye konuştu. Anayasa değişiklik paketinin köylüye, işçiye, emekliye bir şey vermediği görüşünü savunan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: ''İşçisi, köylüsü, alın terini ezen bu anayasa paketine 'hayır' diyeceğiz. Recep Bey'in çiftçilerle de arası iyi değil. Çiftçilere 'ananı da al, git' diyordu. İlk kez bir referandum için sandığa gideceğiz. Şimdi size sesleniyorum; ananızı, kardeşinizi, akrabalarınızı herkesi alın, bu sandığa gidin ve AKP'yi sandığa gömün. Bunlar yargılandıkları zaman kendilerini beraat ettirecek hakimleri şimdiden atamak istiyorlar. Onun için referandumda 'hayır' diyeceğiz. YÖK'ün olmadığı, dokunulmazlıkların kaldırıldığı bir anayasa istiyoruz. Hepimize, her yurtsevere düşen görev var. Alın terini korumak, yolsuzluklardan hesap sormak için hep beraber mücadele edeceğiz. Dertleri, yoksulluğu bitirmek, çağdaş, huzurlu bir toplum kurmak bizim elimizde. Biz halkın desteğiyle terörü de bitireceğiz. Daha çağdaş, daha özgürlükçü, halktan yana bir anayasayı sadece halkın iktidarı yapar.''

''UZAKTAN KUMANDA EDİLEN İKTİDAR OLMAYACAĞIZ''

Kemal Kılıçdaroğlu, meydanlarda kadınları ve gençleri daha fazla gördüğünü, bunun da kendisini umutlandırdığını ifade ederek, ''Gençler ve kadınlarımızın meydanlardaki sayısı arttıkça geleceğimiz daha aydınlık olacaktır'' dedi. Her zaman halkın çıkarları için çalışacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: ''Hiçbir zaman uzaktan kumanda edilen bir iktidar olmayacağız. Bizim en büyük güvencemiz halktır. Halkımız sandığa sahip çıkmalı. Sandıkta bir halk devrimini hep beraber gerçekleştireceğiz. Yakında Recep Bey de yollara düşecek, 'anayasa değişikliğine (hayır) deyin' diyecek. Allah aşkına bu hükümet, çiftçiye, işçiye, memura ne verdi? Hangi yüzle oy isteyecek. İnsan biraz sıkılır. Demokrasi, hak ve özgürlükler için hep beraber referandumda 'hayır' oyu kullanacağız. İlk sınavımızda buna var mısınız? Önce bunların ezberini bozacağız. Sonra da bunların yaptığı düzeni yıkacağız.''

Kılıçdaroğlu, Gömeç ilçesinde de parti otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenerek, halkın iktidarını kurmak için vatandaşlardan destek istedi. Kılıçdaroğlu, Gömeç ilçesine bağlı Karaağaç beldesi ile Pelitköy belediyesinde de halka hitap etti.