Kayseri 1. Komando Tugay'ı neden önemli PKK'nın korkulu rüyası

Abone ol

KAYSERİ'de bugün son dakika terör saldırısı gerçekleşti. Kayseri'de bulunan tugay komutanlığının ise çok farklı bir önemi var.

KAYSERİ'de bugün bombalı saldırı terör eylemi gerçekleştirildi. Askerlerin çarşı iznine çıktığı otobüse bombalı araç saldırısı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre 13 asker şehit oldu. Peki Kayseri'de bulunan tugay komutanlığı neden önemli neden PKK'nın korkulu rüyası. Detaylar internethaber'de.

Kayseri ve Bolu'daki komando tugayları 3 yıl aradan sonra geçen yıl Doğu ve Güneydoğu'da PKK'ya karşı mücadelede görev alacak. Sancağında 2 altın madalyası bulunan Kayseri 1. Komando Tugayı'nda yetiştirilen mavi bereliler PKK'nın korkulu rüyası. İşte tugayın hikayesi ve komandoların zorlu eğitim.

PKK'NIN KORKULU RÜYASI

PKK’nın korkulu rüyası komando tugayları 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğuya geçen yıl gitti. Geçici görevle bölgeye sevk edilecek komando taburlarının yerleşeceği geçici üs bölgeleri belirlendi. PKK'nın korkulu rüyası 1. Kayseri Komando Tugayı'nın bölgeye intikali tamamlandı. 

2 ALTIN MADALYASI VAR

Bölgeye gidecek komando tugaylarından biri olan Kayseri 1. Komando Tugayı sancağındaki iki altın madalya ile dikkat çekiyor. İşte Kayseri 1. Komando Tugayı'nın hikayesi:

HER SINIF VE RÜTBEDEN ASKER EĞİTİM ALIYOR

Sancağında 2 altın madalya bulunan Kayseri 1. Komando Tugayı (Hava İndirme Tugayı), muharip bir komando tugayı olması yanında her sınıftan ve rütbeden askere paraşüt ve komando temel eğitimi veriyor.

KIBRIS HAREKATINDA GÖREV ALDI

Bu Tugay Kıbrıs Harekâtı'nda da görev aldı. Havadan gelen komandolar (Bolu) ve Amfibi Deniz Piyade Tugayı (İzmir) ile birleşerek Girne'yi aldılar. 1987-1988 yıllarında kapalı olan gerilla parkurları açılmış ve ABD'de eğitim görmüş subaylar tarafından 7000 komandoya eğitim verilmiştir. Resmi olarak ilk "Gayri nizami harp" eğitimleri bu yıllarda tatbik edildi. Akabinde güneydoğuya gönderilen bu 7000 asker 222 günlük operasyon sonunda bir tek şehit bile vermeden geri dönmüştür.

TEK PİYADE TUGAYI

1'inci Komando Tugayı ana yapı olarak tugay olsa da kuruluş ve konuş olarak tümen seviyesinde, büyüklüğündedir. Bu yapısı itibari ile hem komando tugayları arasında hem de diğer piyade tugayları arasında tektir.

Tugayın bünyesinde 4 adet Komando Taburu, 1 adet Hava İndirme Taburu, 1 adet Topçu Taburu, 1 adet Lojistik Destek Taburu, 1 Adet Eğitim Taburu ve 1 Adet Eğitim Destek Taburu bulunmaktadır. Ayrıca Tugay karargahı ile bu karargaha bağlı 1 adet Muhafız Bölüğü, 1 adet Tanksavar Birliği, 1 Adet Muhabere Elektronik Sistemler Bölüğü ve 1 adet Hizmet Birliği bulunmaktadır. Anılan birliklerin bünyesinde de pek çok idari, lojistik, muharip ve özel görevleri icra edebilen alt birlikler bulunmaktadır.

Tugay Kayseri'de 3 ayrı kışlada konuşlanmıştır. Bu kışlalar Kayseri Melikgazi'de bulunan General Adnan DOĞU Kışlası (Köşk Kışla), Kayseri Zincidere Talas'da bulunan General Vecihi Akın Kışlası (Zincidere Kışlası) ve Kayseri Erkilet'te bulunan Erkilet Kışlası’dır.

Günün Önemli Haberleri