BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

AMNESTY, Ali İsmail için adalet çağrısı yaptı

Uluslararası Af Örgütü (AMNESTY), Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz için sosyal medya üzerinden bir kampanya düzenledi.

Abone ol

Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında birçok kişinin ‘Türkiye’de cezasızlığa son‘, ‘Ali İsmail için adalet‘ yazılı pankartlar tutarken çekilmiş fotoğraflarının paylaşıldığı kampanyada Adalet Bakanlığı ve Bekir Bozdağ’a çağrıda bulunuyor.

Kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşılan ve destek bulan kampanyada Türkiye’deki cezasızlık kültürüne tepki gösterilerek, ‘Ali İsmail cinayetinin sorumluları cezasız kalmamalı‘ deniyor.

Ali İsmail Korkmaz, 2 Haziran 2013 gecesinde sivil ve polislerden oluşan bir grup tarafından dövülmüş ve 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti.

20140303-af-orgutu-ali-ismail-2.jpg

Korkmaz’ın ölümüne ilişkin soruşturmaya ve davaya skandallar damga vurmuş, en son 28 Şubat’ta Eskişehir’de görülen tanık davasında, Beşik Otel’in sahibi Erdoğan Gözseçen, polisin kendisinden kamera kaydını kapatmasını istediğini anlatmıştı.

HAKAN YAMANI DA HATIRLATMIŞLARDI

Af Örgütü, geçen hafta da benzer bir kampanyayla “Hakan Yaman’a ne oldu?” diye sormuştu. İstanbul’da Gezi eylemlerindeki polis saldırısı sırasında ölen Yaman’ı hatırlatmak için, Çağlayan’daki adliye binasına lazer projektörle protesto metinleri yansıtmıştı.

20140303-ali-ismail.jpg