BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
HABER /  GÜNCEL

Amirallere genç kız servisi mi?

İstanbul polisinin çökerttiği 'Sauna' benzeri fuhuş çetesinde şok detaylara ulaşıldı. Çetenin, fuhuş andıcı ve şantaj dosyalarının, amirallere kadar uzandığı ortaya çıktı.

Abone ol
Asker ve bürokrat avcısı fuhuş çetesinin, amirallere kadar uzandığı ortaya çıktı. İstifa eden Tuğamiral Türker Ertürk'ün de çetenin şantajına uğradığı öne sürülüyor. Çetenin 'don' koleksiyonunda, bir amiralin iç çamaşırının da olduğu iddialar arasında. Soruşturmayı Ergenekon savcısı Seçen yürütüyor...

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul polisinin çökerttiği 'Sauna' benzeri fuhuş çetesinde şok detaylara ulaşıldı. Çetenin, fuhuş andıcı ve şantaj dosyalarının, amirallere kadar uzandığı iddia edildi. Ele geçirilen bir CD'de ise önceki gün 'terfi edememesine' kızıp istifasını sunan Tuğamiral Türker Ertürk'ün de görüntülerinin olduğu öne sürülüyor. Çetenin sakladığı iç çamaşırlarından birinde de Tümamiral H.M.Ş.'nin adı yazılı...

ARAŞTIRDIKÇA DERİNLEŞTİ

İstanbul polisi geçen hafta Mustafa D. liderliğindeki çeteyi çökertmiş, zanlıların Rus kadınlarla ilişkiye giren asker ve bürokratları kayda aldığı tespit edilmişti. Albay İ.S.'nin bilgisayarında bulunan bir dosya ise çetenin fuhuş andıcını gözler önüne sermişti. Dökümanda, önceki yıllarda terfi edecek subaylarla, onlara gönderilecek kadınların listesi vardı. Bilgisayardaki klasöre, bazı subaylara ait ilişki görüntüleri de eklenmiş, kayıtlarla şantaj yapıldığı tespit edilmişti.

KIZ SERVİSİ Mİ YAPILDI?

Soruşturma derinleştikçe çarpıcı detaylara da ulaşıldı. İddialara göre, Kocaeli'de faal olan şebeke, Tuzla'daki Deniz Harp Okulu'nda eğitim alan bazı askeri öğrencileri de ağına düşürdü. Kimi erkek ve kız öğrencilerin çete adına faaliyet yürüttüğü öne sürülüyor. Önceki akşam terfi ettirilmemesini gerekçe gösterip istifasını veren Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk'ün adının da soruşturmada geçtiği öne sürüldü. Ertürk'ün, çete için çalışan bazı kız öğrencilerle birlikte olduğu ve bu görüntülerin kayda alındığı ileri sürüldü.

ÇUVALDAN AMİRAL ÇIKTI

Operasyon kapsamında, bir askeri okul öğrencisinin evinde, çuval içine ayrı ayrı paketlenmiş kadın ve erkek iç çamaşırları bulunmuştu. Çetenin, hayat kadınlarına, ilişkiye girdikleri kişilerin çamaşırını aldırdığı ve  saklayıp şantaj yaptığı tespit edildi. Çetenin çamaşır arşivinden ise ilginç bir isim çıktı. Erkek çamaşırlarının birinin üzerinde Tümamiral H.M.Ş. yazdığı öne sürülüyor.

BALYOZ VE SUGA'DA İFADE VERDİ

Emeklİ Oramiral Özden Örnek'in Donanma Komutanı olduğu 2003'te hazırlandığı belirtilen SUGA Harekat Planı'nda ismi 3. sırada yer alan Ertürk, Balyoz soruşturmasında da ifade vermişti. Ertürk'e, emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri ve Tümamiral Cem Gürdeniz ile ilişkisi de soruldu. Ertürk, ifadesinde Doğan'ı ismen tanıdığını, Gürdeniz ile ailecek tanıştıklarını söyledi. 2003'te Londra Büyükelçiliği'nde askeri ataşe olarak görev yaptığını, görevi Tanyeri'den devraldığını bu şekilde tanıştıklarını belirtti.

O DÖNEM LONDRA'DAYDIM

Balyoz ve SUGA planlarını basından duyduğunu, o dönemde Londra'da bulunduğu belirten Tuğamiral Ertürk için takipsizlik kararı çıkmıştı.

İSTİFANIN NEDENİ ŞANTAJ MI?

Çetenin şantaj yaptığı öne sürülen Tuğamiral Ertürk, önceki gün ani bir kararla istifasını sundu. İstifanın zamanlaması ise 'terfi bahane mi?' sorusunu da gündeme getirdi.