BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Amiral kızlarına hain seks tuzağı!

Şantaj ve askeri casusluk davasının ek delil klasörlerinde dehşet veren belgeler ortaya çıktı.

Abone ol

Şantaj ve askeri casusluk" iddianamesinin adli emanette tutulan ek delil klasörlerinde yer alan belgeler, Deniz Kuvvetleri'nin yürüttüğü çok gizli savunma sanayi projelerinin çete tarafından özel şirketlere ve yabancı ülkelere pazarlandığını gözler önüne serdi.

Aralarında emekli Albay İbrahim Sezer'in de olduğu 17'si tutuklu 56 sanık hakkında, 1 ile 172,5 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle açılan davanın ilk duruşması dün yapıldı. 254 sayfalık iddianamenin delil klasörleri arasında yer alan belgeler Deniz Kuvvetleri Araştırma Merkezi Komutanlığı'nın (ARMERKOM) yürüttüğü çok gizli ve önemli projelere ilişkin bilgilerin çete tarafından başkalarına pazarlandığını ortaya koydu.

Tutuklu sanıklardan Deniz Albay Tamer Zorlubaş tarafından hazırlanan bir belgede gizli projelerin pazarlanması için şu öneriler yer aldı:

* Pazarlanan dosyalardan kâr payı almaya hak kazanan kişiler detaylı bir şekilde belirtilmiştir. Sabit ödemelerin aynen devam etmesi buna karşılık önemli projeleri ulaştıran arkadaşlara pirim usulüne göre daha fazla ödeme yapılması iyi olacaktır.

* SSM'nin kendi uzmanlarını yetiştirmesinden dolayı ARGE projelerine çok müdahil olması uzun vadede daha çok problemlere yol açabilir. Şu an HAVELSAN yapılanması önemli ölçüde tamamlandı. HAVELSAN, ARMERKOM'u devre dışı bırakabilir.

* Modernizasyon projelerinde daha rahat hareket edildiği arkadaşlarımızın genel kanaati.

* AYKA Projesi'ndeki torpido alımlarından dolayı ilgili kişilere bu adımlara karşılık bağlılığı belirtecek ödemenin henüz yapılmamış olması kısmi problemlere sebep olmaktadır. Transferin gerçekleşmesi iyi olur. Cem Gür de niz, İz zet Ar tunç ve Necmi Yıldırım mutlaka ödüllendirilmeli.

* Projeleri adımıza takip eden arkadaşların kendilerine rakip olarak gördükleri kişiler, işlerimize engel olduğu düşünülen kişiler Ankara Personel'den Bnb.Hüseyin Arslan'a iletildi. Takip edilmesinde fayda var.

* Yunus Projesi'nin tüm detayları, Denizaltı Projesi, MİLGEM SONAR ve MİLPAS projeleri Necmi Ylıdırım tarafından organize edilerek başarılı bir şekilde pazarlanmıştı. Necmi Yıldırım için yapılacak bir ek ödüllendirmenin diğer personel tarafından da olumlu bir motivasyon olarak algılanacağı değerlendirilmektedir.

KOMUTANLAR ÇETENİN 'KOLİSİ'NDE

Bugün'de yer alan habere göre, Askeri Casusluk ve Şantaj Çetesi'ne yönelik hazırlanan iddianamenin ek delil klasörleri, fuhuş yoluyla TSK personelini nasıl tuzağa düşürdüğünü ve şok fişlemeleri de gözler önüne serdi.

Aralarında amirallerin de olduğu askerler ve ailelerinin özel hayatlarını raporla-yan çete, fuhuş için ücret tarifesi dahi oluşturmuş. Şüpheli İbrahim Sezer'den ele geçirildiği belirtilen belgeler arasında 'Çalışmalarım.doc' isimli dosyada çoğunluğu TSK personeli olduğu anlaşılan 66 şahıs ve 3 aile hakkında özel hayatları ve cinsel yaşamları ile ilgili notların yazılı olduğu belirlendi.

B.U. isimli askeri personelin adının karşısında yazan şok notlar şöyle: "Yeni düştü. Karısı 8-17 arası çalışıyor. Para ile yapıyor. Yaşları 25-28 arası olanları tercih ediyor" Z.T. isimli askeri personelin ismini karşısında ise şu ifadeler var: "Karısı İ. kontrol edilmeli. Nilüfer'in grubunda" Ayrıca, 'Mece- helle GRTOUX ve Patrişka isimlerinin karşısında 3 teğmenin adının yazılı olduğu ve isimlerinin karşılarında "Hafta sonları kontrol altında tutuyorlar. Ayrıca teğmenlerle çekilmiş sex görüntüleri var" şeklinde notların yazılı olduğu belirtiliyor. '2010 Koliler Paket Dağıtım' adlı başka bir dosya ise çetenin çalışma mantığını gözler önüne seriyor. 'Koli, Adres iletişim, Servis Elemanı, İlişki Türü, Aracı kurye, Yer, Ücret, Masraf, Alınan, Kalan, Çekim' gibi başlıklar halinde fuhuş yaptırılan her isim için özel tablolar oluşturulmuş. Koli başlığının altında TSK personeli olan Koramiral Kadir Sağdıç ve Tümamiral Cem Gürdeniz gibi isimler de yer alıyor. Bilgilerin en sonunda yer alan 'Çekim' kısmında ise şantaj amacıyla kullanılmak için bazılarının görüntülerinin kaydedilerek karşılarında 'Çekim var' notu düşülmesi dikkat çekiyor.

AMİRAL KIZLARINI FİŞLEMİŞLER

Çeteden ele geçirilen belgeler, aralarında amirallerin de olduğu TSK personeli ve ailelerine ilişkin inanılmaz fişlemeler yapıldığını da ortaya çıkardı. 'A.KIZLARI' adlı belge içerisinde 10 amiralin ismi ve kızlarının özel hayatları ve cinsel yaşamlarına ait notların yer aldığı tespit edildi.

İşte Amiral kızlarına ilişkin çetenin tuttuğu o notlardan sadece bazıları:

..kızı C. (19): Harp Okulu'ndan biri ile ilişkisi var.

..kızı G. (27): İnternete çok takılır. İnternet üzerinden alınmış sanal sex görüntüleri var.

..kızı D.S. (22): Ö ile ilişkisi var. Ailenin farklı cinsel tercihleri var.

..kızı E. (19): Kızı için sipariş verdi. Görüntüleri var.

..kızı T.(19): Arşivde görüntüleri var. Farklı cinsel tercihleri var.