BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  MEDYA

Amerikan ahalisi Trump'ı niye seçti ABD'nin Erdoğan'ı mı?

Donald Trump başta Amerika olmak üzere tüm dünyayı ters köşeye yatıran bir zafer elde etti. Peki Amerikan halkı nasıl oldu da Donald Trump'ı seçti? ABD'nin AK Partisi mi oldu? Ahmet Hakan'dan ilginç bir analiz geldi.

Abone ol

Dünya şaşkın, dünya şokta! Nasıl oldu da Donald Trump gibi bir isim ABD başkanı oldu? Ezilen kesim niye bir milyardere, bir para babasına oy verdi? Donald Trump'ın zaferi AK Parti ile ne kadar benzeşiyor? Trump ABD'nin Erdoğan'ı mı?
Dahası...

Trump'ın seçilmesi dünyanın felaketi olur mu? Başımıza taş yağar mı?

Dünya'da olduğu gibi Türkiye'de de bu soruların yanıtı aranıyor. Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan Coşkun sorulara yanıt veriyor şöyle diyor;

EZİLENLER PARA BABASINI NİYE SEÇTİ?

Nasıl oldu da... Ezilenler, sistem dışına itilenler, dışarıda kalanlar, çevrede kalanlar, yoksullar... Para babası bir magandayı başkan yaptı? İşte burada Hillary’nin durumuna bakmak gerekiyor:

Siz bakmayın Trump’ın para babası olmasına... Amerika’nın finans çevreleri, medya elitleri, kurulu düzenin adamları, iş dünyası falan... Hepsi ama hepsi aslında Hillary’nin arkasındaydı. Trump, Hillary hakkında bir laf söylediğinde Amerikan medyasının kodamanları, Hillary’den bile önce atılıp Trump’a laf yetiştiriyorlardı.

Yerleşik düzen, Hillary’den yanaydı yani. Demokratlar da yerleşik düzenin partisi haline gelmişti. Amerikan ahalisi işte buna sinir oldu.

TRUMP’IN GELİŞİ İLE AK PARTİ’NİN GELİŞİ

TRUMP’ın önünün kesilmesi için elden gelen her şey yapıldı. Hatta elden gelenin fazlası da yapıldı. Trump’ı Cumhuriyetçiler bile desteklemediler. Hatta kıytırık Bush bile “Oy vermeyeceğim” falan diye artistlikler yaptı.

Medyanın elitleri, “Trump gelmesin” diye öyle bir çabaladılar ki... Trump gibi bir adamın inceden “mağdur” durumuna gelmesine bile yol açtılar. Trump’ın gelişi ile AK Parti’nin gelişi arasında bir benzerlik kurulacaksa... Ancak böyle bir benzerlikten söz edebiliriz.

Son tahlilde Trump dediğimiz adam da öyle Kasımpaşalı bir yoksul çocuğu falan değil.

TRUMP GELDİ DİYE BAŞIMIZA TAŞ YAĞAR MI?

“Eyvah! Dünyanın başına taş yağacak! Bu adam bir felakete yol açacak” diyorsanız... Hemen vazgeçin. Çünkü Amerikan sistemi, bir adamın çılgınlıklarıyla ortalığı kasıp kavurmasına izin verecek türde bir sistem değil. Zaten Trump da “Ben statükoyu değiştireceğim” falan demedi.  Yani dünyayı altüst etmez, edemez Trump.