BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,94
ALTIN 2.426,76
HABER /  GÜNCEL

Amerikalıların son çılgınlığı akıllara zarar

Amerika'da yükselen bir trend var. Bu yeni moda yüzünden çocukların papuçları dama atılacak neredeyse. Çünkü maymun evlat ediniyorlar.

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Birbirinden güzel elbiselerle dolu gardropları, hayal bile edemeyecekleri kadar çok oyuncakları var ve en önemlisi de onların üzerine titreyen anne-babaları var.

Ama bunları küçük, şımarık çocuklar sanmayın sakın. Bunlar maymunlar. Evlat edinildikleri aileler tarafından, gerçek birer oğul ya da kız gibi bakılan maymunlar bunlar.

Evcil maymunlar, son moda kıyafetleri içinde, zeka geliştirici oyuncaklarıyla beraber, yatmadan önce televizyon izlemelerine izin verilmeleri ve masallar söylenerek uyutulmaları ile yeni bir tartışma başlattılar.

Yetişkin çocuklarının evden ayrılmaları nedeniyle yalnızlık çeken ya da hiç çocuk sahibi olamamış aileler, bu sevimli maymunlarla vakit geçirmeye bayılıyorlar.

Jessy isimli maymunun sahibi Jim Johnson, 'Jessy'e maymun diyemezsiniz, o benim kızım' diyor. Diğer maymun sahipleri de aynen Jim Johnson gibi kızıyorlar çocuklarına maymun diyenlere.

Jim'in eşi Lori kendini o kadar kaptırmış ki bu duruma, ilerleyen yaşlarında aynen bir insan gibi Jessy'nin ona bakacağını bile düşünüyor.

Bir çoğu emekli ve çocukları evden ayrıldıktan sonra yalnız kalmış insanlardan oluşan bu maymun koruyucuları, yeni bir tartışmayı da beraberlerinde getiriyorlar.

Toplumun bir kısmı, "madem evlatlık edinerek çocuk büyütmek istiyorsunuz, o zaman kimsesiz çocuklara sahip çıkın" derken; onları destekleyen diğer kısım ise "çocuklarla ilgilenmek ciddi bir sorumluluk, ama evcil hayvanlarla ilgilenmek özellikle yaşlılar için hem az sorumluluk hem de güvenilecek dostlar demektir" diyorlar.

İŞTE EVLATLIK MAYMUNLAR VE AİLELERİ...

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]