BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  GÜNCEL

Ameleydi aslan parçası oldu

Romanya'da Cluj'da parlayan Tangocu, Hagi'nin referensıyla dün G.Saraylı oldu. Futbolcunun hayatı ilginç.

Abone ol

Futbol alt yapısı olmayan ve 19 yaşına kadar inşaatlarda sıva ustası olarak çalışan Arjantinli Culio"nun rüyası gerçek oldu.

Galatasaray, ara transferde Kazım Kazım'dan sonra yine Hagi'nin ısrarla istediği bir ismi, Romanya'da Cluj forması giyen Juan Emmanuel Culio'yu dün renklerini bağladığını açıkladı.

Anderlecht'te forma giyen bir başka Arjantinli Biglia için süren pazarlıklardan bir sonuç çıkmaması üzerine Hagi, "Transferde vakit kaybetmeyelim. Culio ile görüştüm. Gelmek istiyor" dedi ve Sportif Direktör Adnan Sezgin, Cluj kulübünün istediği 3 milyon Euro bonservisi 2 milyona indirmeyi başardı. Galatasaray'da yarım sezon için 250 bin Euro alacak olan Culio, 3.5 yıllık sözleşmeye imza attı. G.Saray, oyuncuya önümüzdeki sezon 600 bin, sonraki iki sezon ise 700'er bin Euro ödeyecek. Culio bu sezon maç başına 8 bin, gelecek 3 sezon boyunca 10 bin Euro alacak.

"TEKLİFİ HEMEN KABUL ETTİM"
Sol kanat ve forvet arkasında oynayabilen Culio, Galatasaray'ın Kolombiyalısı Pino gibi "El Mago" (Sihirbaz) ve "El Zurdo" (Solak) lakabıyla tanınıyor. Bükreş medyası Culio'nun transferini "Hagi, Romanya'dan futbolcu aldı ama Rumen değil" manşetiyle duyurken, dün İstanbul'a gelen ve sağlık kontrolünden geçen Culio akşam Antalya kampına katıldı. Culio, yaptığı açıklamada "Herşey çok hızlı gelişti. Menajerim 'Türkiye'ye gidiyoruz' dedi. Teklifi hemen kabul ettim. Hagi'nin bana olan güveninin karşılığını futbolumla vereceğim" diye konuştu. (Sabah Spor Servisi)