BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.436,46
HABER /  GÜNCEL

Amanos Dağ'ında sıcak çatışma: 2 terörist öldürüldü

Hatay'ın Amanos Dağları Hassa kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyon devam ediyor.

Abone ol

HATAY'ın Amanos Dağı'nda, güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü.

SICAK ÇATIŞMADA 2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hatay'ın Hassa ilçesi kırsalında, arama-tarama faaliyeti yapan jandarma ekipleri, bir grup teröristle karşılaştı. PKK'lı teröristler, ekiplerin 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verince, çatışma çıktı. Sarp kayalık ve sık ormanlıkla kaplı alanda yaşanan çatışmada 2 terörist, öldürüldü.

Gece karanlığından yararlanarak, kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyonların devam ettiği belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hatay Valiliği'nce, Amanos Dağı'nda, güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmaya ilişkin açıklama yapıldı. Amanos Dağı'ndaki operasyonda, teröristlerle sıcak temas sağlandığı ve 2 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Teröristlerle birlikte 2 kalaşnikof marka piyade tüfeği, sırt çantaları ve teçhizat ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"İl Jandarma Komutanlığı tarafından İlimiz Hassa ilçesi kırsalında sürdürülen planlı operasyon sırasında 19 Kasım 2017 Pazar günü tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için operasyon başlatılmıştır. Operasyon kapsamında 20 Kasım 2017 Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları ile sıcak temas sağlanmış ve iki terörist etkisiz hale getirilmiştir. Teröristler ile birlikte iki kalaşnikof marka piyade tüfeği, sırt çantaları ve teçhizatları ele geçirilmiştir. Bölgede operasyonlar sürdürülmektedir."