BIST 9.008
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.282,18
HABER /  POLİTİKA

Amaç Kürtleri kışkırtıp ülkede kaos yaratmak!

BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de son 1 ay içerisinde üniversitelerde 12 Eylül öncesini andıracak olaylar yaşanmaya başladığını ileri sürdü.

Abone ol

Zozani, birilerinin Türkiye'de kaotik bir ortamın oluşmasından haz aldığını, toplumsal kutuplaşmanın derinleşmesini arzu ettiğini ve planlarını bunun üzerinden gerçekleştirdiğini savundu.

Üniversitelerde yoğunlaşan öğrenci olaylarının, saldırıların Türkiye'de son 1.5 yıl içerisinde devam etmekte olan ve ısrarla sürdürülen demokratik çözüm ve barış süreciyle bağlantılı olduğunu düşündüklerini belirten Zozani, bu sürecin sabote edilmek istendiğini ileri sürdü.

SİYASİ BİR DİZAYN ARAYIŞI SÖZ KONUSU 

Zozani, İstanbul merkezli operasyona değinerek, Türkiye'de bir siyasi dizayn arayışının söz konusu olduğunu ifade etti. Zozani, "Bize göre eğer paralel devlet yolsuzluk dosyaları üzerinden bugün Türkiye'de siyasete bir dizayn verme arayışına girmişse ve bunu bir plan çerçevesinde gerçekleştirmişse bu A planı değil, B planıydı" dedi.

Bu işin "A" planının Kürtler'i kışkırtıp Türkiye'de bir kaos yaratarak siyasete dizayn verme hamlesi olduğunu iddia eden Zozani, şöyle devam etti:

"Bunu, Paris, Batman olayına, Yüksekova'da gerçekleşen katliama bakarak tarif ediyoruz. Kürt halkı sabrı zorlanarak devletten, sistemden, süreçten umudunu kesip kaotik bir sürecin içerisine itilmek istendi. Biz bu organizyonun önüne geçip, bunu erken teşhir edince başka planlar devreye girdi. Bundan sonra hangi planlar devreye girecek bilmiyoruz."