BIST 8.995
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.277,06
HABER /  GÜNCEL

Alzheimer hastası yaşlı adam kayıptı bakın nerede bulundu

ERZİNCAN’ın İliç ilçesinde meydana gelen olayda Balkaya köyünde evinden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayan alzheimer hastası 80 yaşındaki Yusuf Zeren , AFAD ekipleri tarafından dere yatağında bulundu.

Abone ol

Olay, dün öğlen saatlerde Erzincan merkeze 115 kilometre uzaklıktaki İliç ilçesine bağlı Balkaya köyünde meydana geldi. Köydeki yakınlarının yanında kalan alzheimer hastası Yusuf Zeren öğlen saatlerinde evden çıktıktan sonra kendisinden haber alınamayınca yakınları telaşlandı. Ancak yaşlı adama ulaşılamayınca durum jandarmaya haber verildi. 

AFAD'dan yardım istendi...
Jandarma ekiplerince arama çalışması yapılmasına rağmen yaşlı adam bulunamayınca Erzincan İl Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istendi. Sabah saatlerinde bölgeye ulaşan AFAD ve sağlık ekipleri, köy çevresinde geniş bir arama tarama faaliyeti başlattı. Köye yaklaşık 2 kilometre uzaklıktaki dere yatağında bulunan Zeren'in geceyi burada geçirdiği öğrenildi.

Sağlık durumu iyi olan Yusuf Zeren, AFAD ve jandarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden sedye ile taşınarak köyde bulunan sağlık ekiplerine ulaştırıldı. Yaşlı adam hastaneye kaldırıldı.