BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altındağ Belediyesi'nde nikah bereketi

Altındağ Belediyesi Evlendirme Müdürlüğü'ne bağlı nikah salonları, evlenecek çiftlerden yoğun ilgi görüyor.

Abone ol

Müdürlüğe bağlı oda nikahı salonu, teras kat nikah salonu ve Su Parkı birbiri ardına nikah ve düğün törenlerine ev sahipliği yapıyor.

 Ocak ayından itibaren evlenmek için Altındağ Belediyesi nikah salonlarını tercih eden çift sayısı 1693'e ulaştı. Bu çiftlerden 1200'ü oda nikahını tercih ederken, 242'si teras kat nikah salonunda ya da Su Parkı'nda tören eşliğinde 'evet' demenin ayrıcalığını yaşadı. 251 çiftin nikahı ise Altındağ Belediyesi nikah memurları tarafından dış nikah adı verilen sistemle kıyıldı.

Bu yıl Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle evlenecek pek çok çift hazırlıklarını hızlandırdı. Ramazan ayı öncesinde evlenmek isteyen çiftler Altındağ Belediyesi nikah salonlarına akın etti. "Ramazan ayı öncesinde her gün neredeyse saat başı nikahımız var." diyen Altındağ Belediyesi Evlendirme Şube Müdürü Demet Yavuz "Ramazan öncesinde, hafta sonları da dahil olmak üzere her gün tüm tesislerimizde birbiri ardına nikah ve düğün törenleri gerçekleştiriyoruz. Ramazan ayında diğer törenli nikahlara talep olmadığı için yalnızca oda nikahı gerçekleştireceğiz. Tesislerimize gösterilen ilgi şu anda o kadar çok yoğun ki, Ramazan ayı sonrasında Ekim ayının sonuna kadar doluyuz." dedi.

Altındağ Belediyesi'ne bağlı evlendirme mekanlarından en prestijlisi olan Su Parkı. Henüz yaz başında hizmete girmesine rağmen evlenecek çiftlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Su Parkı, bu zamana kadar pek çok çiftin mutlu günlerine ev sahipliği yaptı. Zengin mönüsü, organizasyon ve mekanın kalitesiyle kısa sürede farkını belli eden Su Parkı, havuzbaşında birbirinden güzel prestijli düğünlere, toplantıya, yemekli organizasyon ve sünnet düğünlerine imza attı.

Su Parkı'na gösterilen ilginin çok yoğun olduğunu belirten Demet Yavuz "Bu sezon Su Parkı'nda çok güzel organizasyonlar yaptık. Her başarılı iş bir diğerini beraberinde getirdi. Doğal olarak şimdi talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Mekanımız hak ettiği ilgiyi görüyor. Su Parkı'nda önümüzdeki sezon için bile 8 hafta sonu rezervasyon yapıldı." diye aktardı.

Evlenecek çiftlerin büyük ilgi gösterdiği salonlardan birinin de teras kat nikah salonu olduğunu belirten Demet Yavuz, "Teras kat nikah salonumuz panoramik Ankara manzarası nedeniyle evlenecek çiftlerimiz tarafından çok sık tercih ediliyor. Muhteşem bir Ankara manzarası eşliğinde 'evet' diyen çiftler yine bu manzarayı arkalarına alarak harika fotoğraflar çektiriyorlar. Bu nedenle bu sezon buraya çok yoğun ilgi gösterildi. Ramazan ayı öncesinde her cuma, cumartesi ve pazar günü doluyuz." diye belirtti.

Öte yandan sayıların uğuruna ve estetiğine inanan pek çok çift, 100 yılda bir yaşanacak bu tarihi anı değerlendirmek ve 10.10.2010 tarihinde evlenebilmek için sıraya girdi. 10.10.2010 tarihinde nikah kıydırmak isteyenler Altındağ Belediyesi nikah salonlarından randevu almaya başladı. Demet Yavuz "Çiftler, hafızalarda daha kolay kalması nedeniyle, 10.10.2010 gününde evlenmek için aylar öncesinden talepte bulundu, hatta kayıt yaptırdı. Bu tarihte şimdilik 12 çiftin nikahını kıyacağız. Ancak görünüyor ki, önümüzdeki günlerde daha çok başvuru alacağız." dedi. Yavuz, bu tarihi günde evlenmek isteyen çiftlere başvuru için acele etmeleri tavsiyesinde bulundu.