BIST 9.680
DOLAR 32,43
EURO 34,43
ALTIN 2.485,94
HABER /  EKONOMİ

Altın ve dolarda son durum Piyasalar Fed başkanını bekliyor

Dünü 5,23 liradan kapatan dolar güne 5.28 ile uyandı. Akşam saatlerinde ise 5.26'ya geriledi. Doların dar bantta dalgalanması bu hafta içinde devam ederken Fed Başkanı Powell’ın bu akşam saatlerinde gerçekleştireceği sunum piyasalar tarafından merakla bekleniyor.

Abone ol

Kasım ayının ortasından bu yana düşüş trendinde olan dolar bu 28 Kasım Çarşamba sabahına 5.28 civarında başladı. Akşam saatlerinde dolar 2 puan düşerek 5.26 oldu.

Dolar kuru, petrol fiyatlarında son dönemde yaşanan düşüşün ardından gerilemeye dün akşam saatlerine kadar devam etti. Son 4 ayın en düşük seviyeleri olan 5.20'nin hemen üzerindeki dolar/TL, dar bir bantta işlem görürken akşam saatlerinde kurda yukarı yönlü bir hareket başladı.

Merkez Bankası  ve hükümet tarafından son dönemde atılan adımlar, ABD ile ilişkilerin iyileşmesi ve petrol fiyatlarındaki gerileme dolar/TL'nin kademeli bir şekilde Ağustos ayında gördüğü zirve öncesindeki seviyelere dönmesine neden oldu.

Dolar/TL 13 Ağustos'ta 7.24 ile tarihi zirvesini görmüştü ancak ekim ayından itibaren TL toparlanmaya başladı. TL'nin kazancı 13 Ağustos’tan bu yana yüzde 38'i buldu. Öte yandan halen yılbaşına göre TL'nin dolar karşısındaki değer kaybı yüzde 27 civarında.

POWELL'IN AÇIKLAMALARI TAKİP EDİLMELİ
Deniz Yatırım Stratejisti Orkun Gödek bugün yolladığı bir notta dolar/TL'de Türk Lirası aleyhine negatif yönlü ayrışma beklentisinde olmadıklarını belirterek "Fed Başkanı Powell’ın gerçekleştireceği sunum gün içi işlemlere yön vereceğinden yakından takip edilmeli." dedi. 

KÖPÜK GİTTİ
GCM Menkul Kıymetler Araştırma Uzmanı Enver Erkan ise Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede "kur bu seviyelerde konsolide olma eğiliminde. Ağustos'ta ABD ile diplomatik ilişkilerin dip yaptığı dönemde gelen köpüğün tamamın yakını gitmiş durumda. Bu seviyeler gerileme eğilimini hala destekliyor. 5.22'nin aşağısında 5.17'ler görülebilir. Petrol fiyatları da destekleyici olmaya devam edebilir." ifadesini kullandı.  İşte dolar ve altındaki son durum:

Saat 17:28'te dolar, euro ve sterlin

Saat 10:25'te gram ve çeyrek altın