BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,55
HABER /  MAGAZİN

Altın Portakal'da yırtık kot yasağı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altın Portakal Film Festivali'nde kıyafetle ilgili yeni bir düzenlemeye gittiklerini açıkladı. İşte Altın Portakal'ın yeni kıyafet kıstası;

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Altın Portakal Film Festivali ile ilgili sözleri yeni bir tartışmanında fitilini ateşledi. 

Menderes Türel'in “Altın Portakal’ın saygınlığını yükseltmek için getirdiği kıyafet kriteri tartışma yarattı. Yönetmenlerin, oyuncuların yurt dışındaki ödül törenlerine kravat takıp, takım elbiseleriyle gittiğini söyleyen Türel, "Bundan sonra Altın Portakal'a da öyle gelecekler" diye konuştu,

YIRTIK KOT, TİŞÖRT...

Hürriyet'ten Cengiz Semercioğlu'nun sorularını cevaplayan Türel, papyon gibi bir zorunluluklarının olmadığını; ancak yırtık kot ve tişörtlerle de salona girilmeyeceğini söyledi. Bu yıl kısa filmler ve belgesel kategorilerinin de özensizlik nedeniyle yarışmadan kaldırıldığını anlatan Türel, "Bu kategorileri yarışma bölümünden çıkarmamızda bu kıyafet özensizliği de etkili oldu... ” açıklamasını yaptı.

Nuri Bilge Ceylan'ın 2012 yılında SİYAD ödül törenine hırkayla katılması bu tartışmaların başlangıcı olmuştu. Ceylan, Üç Maymun filmi ile En İyi Yönetmen ödülünü aldığı 2008 yılındaki Cannes Film Festivali ödül törenine smokini ile katılmıştı.

Menderes Türel’in açıklamalarının ardından sosyal medya ikiye bölündü. Bazı okuyucular Türel'in açıklamalarının 'insan haklarına aykırı' olduğunu söylerken bazıları da bu tür davetlere 'özel kıyafetler giyip' gidilmesi gerektiğini savundu.