BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Altın Portakalda haciz şoku

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 46. Antalya Altın Portakal Film Festivaline destek veren Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'na bir taşıma şirketi tarafından haciz geldi.

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlene 46. Antalya Altın Portakal Film Festivaline destek veren Antalya Kültür ve Sanat Vakfı'na bir taşıma şirketi tarafından 175 bin TL borç nedeniyle haciz geldi.

Kurumda haciz şoku yaşanırken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Altın Portakal'ın bu hacizden etkilenmeyeceğini söyledi.

Hacizin AKSAV'ın kendi borçlarını ödeyememesinden kaynaklandığını söyleyen Akaydın, "Bunda zincirleme, domino bir etki var mıdır. Geçmişte belediyeden bu şirket alacaklarını tahsil etme sıkıntısından mı bu duruma düşmüştür. Bunun cevabını verecek durumda değilim Yani haciz bunların arabasına gelmiştir. Bunların arabalarının belediye çalışan bölümü dolaylı olarak belediye hizmetlerini doğrudan olarak etkilemiştir. Bunların tedbirleri kısa zamanda alınır" diye konuştu. Akaydın, "AKSAV halkın temsilcisidir. Onlardan fikir desteği, tecrübe desteği alıyoruz. Ben siyasi nedenlerle ilgili yorumlara temkinli yaklaşıyorum. Ben kanıta dayalı olmadan konuşmak istemem. Yorum siyasi olur yanlış olur" dedi.

Festival 10 Ekim'de başlayacak. Antalya'nın CHP'li belediye başkanı Mustafa Akaydın, davet ettiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istediğini ancak henüz geri dönüş olmadığını ifade etti. Akaydın, Başbakan'ın İstanbul'daki yoğun gündemi nedeniyle kesin bir manzeritinin bulunduğunu söyleyerek bunu siyasi olarak değerlendiremeyeceğini dile getirdi.