BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,83
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Altın Portakal sahiplerini buldu

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En iyi film Kutluğ Ataman'ın Kuzu filmi aldı

Abone ol

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi film Kutluğ Ataman'ın Kuzu'suna giderken 'En İyi Yönetmen' ödülünü 'İtirazım Var'la Onur Ünlü aldı.

51. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Sansür tartışmalarıyla başlayan Altın Portakal ulusal yarışma filmlerinin gösterilmeye başlanmasıyla yerini yarışma heyecanına bırakmıştı.

Sinema yazarlarının değerlendirmelerine göre son yılların en çekişmeli listelerinden birine sahip festivalde ödüller sahiplerini buldu.

EN İYİ FİLM "KUZU"

İşte birbirinden iddialı filmlerin yarıştığı festivalde ödül kazanan filmler:

En iyi senaryo ödülü ‘İtirazım Var’ filmiyle Onur Ünlü'ye
En iyi müzik ödülü ‘Annemin Şarkısı’ filmiyle Başar Under’e
En iyi erkek oyuncu ödülü Serkan keskin (İtirazım var) ve Feyyaz Duman'a (Annemin şarkısı)
En iyi kadın oyuncu ödülü ‘Kuzu’ filmindeki performansıyla Nesrin Cavadzade’ye
En iyi yönetmen ödülü ‘İtirazım Var’ filmi ile Onur Ünlü’ye
En iyi film ödülü Kutluğ Ataman’ın Kuzu filmine layık görüldü
Festival'in kapanış galasına, dünyaca ünlü oyuncu Jean Claude Van Damme de katıldı.

PORTAKAL'A TÜRKİYE SİNEMASI DAMGASI

Yönetmenler Derneği'nin ödülünü vermek üzere sahneye çıkan Ertem Göreç eskiden ‘Türk sineması’na 90'lardan bu yana Türkiye sineması denmesine itirazını dile getirdi. Bu sözden sahneye ödül almak için çıkan Ömer Uğur, Kaan Müjdeci, Erol Mintaj gibi isimler konuşmaların Türkiye sineması vurgusu yaptı.

VAN DAMME'A ÖZEL ÖDÜL

Başkan Türel'in konuşmasının ardından sahneye Van Damme çıktı. Doğum gününde Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ödül gecesine katılan oyuncu, ilk defa Antalya'da olduğunu belirterek, "Burada olmaktan çok mutluyum sizler olmasaydınız ben olduğum kişi olmazdım" dedi. Konuşmasının ardından Başkan Türel, Van Damme'ya özel ödül verdi.

KOÇYİĞİT SAHNEDE

Gecede Festival Direktörü Elif Dağdeviren ise aynı zamanda 'Susuz Yaz' filmiyle festivalin bu yılki afişlerinde yer alan Hülya Koçyiğit'i sahneye çağırdı ve bu yıl 'gelenekten geleceğe' temasıyla hazırlanan festival afişi hediye etti. Koçyiğit, "Türk sinemasının 100'ncü yılında 100 yılın en unutulmayan filmi Susuz Yaz'da rol almış olmak paha biçilmez bir değer" dedi.

Türk sinemasının tek kameralı dönemden dünya teknolojisini kullanan ve dünyanın çeşitli festivallerinde ödüller aldığı bir noktaya ulaştığını belirten Koçyiğit, yeni sinemacıları desteklediğini söyleyip, "Aynı sevgi ve saygıyı Yeşilçam için de bekliyorum" diye konuştu.