BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatlarında görülmemiş düşüş çeyrek bugün ne kadar?

Altın fiyatları bugün son 10 ayın en düşük seviyesine geriledi. 12 Aralık 2016 Kapalıçarşı altın fiyatlarına göre çeyrek altın bugün 209 TL. Gram altın fiyatı ise 130 TL.

Abone ol

ABD'de bu hafta yapılması beklenen faiz artışı öncesinde altın fiyatları değer kaybederek 10 aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Çeyrek altın 209 liradan işlem görüyor.

Altının ons fiyatı 1153 dolarla 5 Şubat'tan beri en düşük düzeyi gördü. Altının onsu 1155 dolar civarında seyrediyor.

Kapalıçarşı'da altının gramı 130 liradan işlem görürken, çeyrek altın 209 liradan satılıyor.

Altın fiyatları, faiz oranlarındaki artıştan yakından etkileniyor. Faiz artırım olasılığı altının çekiciliğini azaltırken, altının fiyatlandığı doların değerini artırıyor.

ALTIN YORUMLARI

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü açıklanacak kararlarına odaklandığını belirtti. Fed'in sürpriz yapmayacağını ve faizleri 25 baz puan artıracağını, bundan dolayı altının onsundaki düşüşlerin sınırlı kalabileceğini aktaran Memiş, altının gram fiyatının ise dolar/TL'ye bağlı hareketler sergilediğini vurguladı.

Memiş, Fed kararından ziyade karar metnindeki Fed üyelerinin 2017 yılına ilişkin öngörülerinin ve sonrasında Başkan Janet Yellen'ın açıklamalarının izleneceğini kaydederek, gram altında 129,5 - 132,0 aralığında işlem gerçekleşebileceğini tahmin etti.

FED FAİZ ARTTIRIMI YAPACAK MI?

Fed yılın son toplantısına ilişkin sonuçları çarşamba günü açıklayacak. Fed'in faizde çeyrek puanlık artışa gitmesi bekleniyor. Fed bu adımı atarsa bu yıl ilk kez faiz artırmış olacak.