BIST 9.634
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.476,34
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatlarında endişeli bekleyiş!

21 Ağustos altın fiyatları- Altın fiyatları akşam açıklanacak FED verilerine odaklandı. Yatırımcı FED öncesi endişeli. Altın fiyatları ne olacak?

Abone ol

Dün güne sert düşüşle başlayan ancak öğleden sonra değer kaybeden dolar karşısında güçlenerek ani çıkış yakalayan altın fiyatları bugün yatay seyrediyor. Akşam açıklanacak Fed'in temmuz ayı toplantı tutanakları öncesi altının onsu 1.370 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altın yine dalgalanıyor. Dün güne sert düşüşle başlayan altın fiyatları, öğleden sonra zayıflayan dolar karşısında güçlenmişti. Bu destekle ani yükselişe geçen altın fiyatları 1.370 dolar sınırını aşarken hafta ortasına da benzer giriş yaptı.

1.370 DOLAR SEVİYESİNDE

Akşam saatlerinde açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) tutanakları ise altına yeni yön verecek. Şu anda yatırımcı Fed endişesiyle beklemeye geçerken altının onsu 1.370 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

FED TUTANAKLARI NE DER?

Fed, bu akşam 30-31 Temmuz tarihli toplantısının tutanaklarını değerlendirerek 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarının ne zaman azaltılacağına dair işaretler verebilir. Tutanaklar ayrıca enflasyonun Fed hedefi olan yüzde 2'nin aşağısında seyretmeye devam etmesi halinde oluşabilecek risklere de değinebilir.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın                             86.4 TL

Çeyrek altın                        149.5 TL

Yarım altın                           296.2 TL