BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatlarında bu hafta neler olacak?

Altın fiyatlarındaki düşüşler 1309-1307 dolaylarında destek bulması sonucu değer kayıpları diğer günlere taşınabilir.

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın kotasyonlarında geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleşen  FOMC toplantısı sonrası haftanın son işlem gününde geri çekilmelerin  devam ettiğini ve Doların diğer para birimleri karşısında da  güçlendiğini gözlemledik. Fed'in aylık tahvil alımları, 40 milyar dolar mortgage destekli tahvil ve 45 milyar dolar hazine tahvili  şeklinde ayrılmaya da devam edecek. Fed ayrıca, işsizlik yüzde 6.5'in  üzerinde seyrettiği sürece ve enflasyon görünümü yüzde 2.5'in üzerine  çıkmadıkça hedef faiz oranını sıfıra yakın seviyelerde tutacağı  görüşünü de korudu. Doların değer kazanmasının diğer nedenlerden  birisi ise, Fed’in tahvil alımlarına devam etme kararı ile günden güne  büyüyen bilançosunun para piyasaları üstündeki hâkimiyetini  kaybedeceği senaryosu piyasalarda Aralık ve Ocak toplantılarında  ‘Belki’ ufak bir azaltım beklentileri ortaya çıkmaya başlaması.  

Haftanın son işlem gününde ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin de 2,49  seviyelerinden 2,58 seviyelerine doğru yöneldiğini ve tahvil  tarafından bir kısım çıkış olduğunu gözlemledik.

Altın swap oranlarına  baktığımızda da 1 ve 3 aylık GOFO oranları eksi bölgede olmasına karşın 6 aylık swap oranlarının artı bölgede kalması, değer kayıpları  yaşayan altının toparlanması yönünde etkili bir destek  oluşturamamakta. Tekniksel olarak ele aldığımızda ise 1325-1328  dolaylarında 4 saatlik periyotlarda oluşan ‘Dark Cloud Cover’ mum  çubuğu formasyonu, Fibonacci ’nin 61,8lik dilimi olan 1321 desteğinde  fiyatlarının tutunamaması sonucu, formasyonun oluştuğunu görmekteyiz.

Düşüşlerin 1309-1307 dolaylarında destek bulamaması sonucu  fiyatlardaki değer kayıplarını günlere taşıyabileceğini düşünmekteyiz.  

An itibarı ile 1314,7 seviyesinden işlem gören Altın kotasyonlarında,  yatırımcılarımızı 1320/1318,5 seviyelerinin ise hedef seviyeler  olabileceği görüşündeyiz.

Bugün açıklanacak olan ABD Fabrika  Siparişleri verileri yakından takip edilmelidir.