BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları zirve yaptı çeyrek ve dolar kaç TL?

Altın fiyatları zirve yaptı çeyrek altın ve dolar kaç TL oldu sorusunun yanıtını 22 Mart 2017 canli altın fiyatları ve dolar kuru verileriyle sizler için derledik.

Abone ol

ABD Başkanı Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizliklerle dolar/TL 3,64'ün üzerine çıktı. Altının ons fiyatı 1250 dolara yaklaşarak 3 haftanın zirvesini gördü. Çeyrek altın 240 liradan satılıyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı ve Merkez Bankası'nın (TCMB) adımları ile gerileyen dolar/TL'de yükseliş yaşandı. Bankalararası piyasada dün 3,60'ın altına kadar inen dolar bugün 3,64'ün üzerine çıktı. Euro da 3,92 civarında hareket ediyor.

Analistler, dolar/TL'de 3,5950 seviyesinin destek, 3,6520'nin direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın politikalarına ilişkin belirsizlikler piyasalarda endişe yaratıyor. Trump'ın seçim vaatlerinden olan vergi indirimlerini hayata geçirmekte zorlanacağı endişesiyle yatırımcılar riskten kaçmayı tercih etti.

Merkez Bankası'nın fonlama maliyetini yüzde 11.30 ile beş yılın yeni zirvesinde tutması TL'yi destekleyen bir unsur olarak ön plana çıkmaya devam ediyor.

Dolar dün şubat sonundan beri ilk kez 3.59'un altına kadar gerilemişti.

ALTIN FİYATLARI 3 HAFTANIN ZİRVESİNE ÇIKTI

Altın fiyatları yatırımcıların risklli varlıklardan çıkarak güvenli limanlara yönelmesine paralel olarak üç haftanın zirvesini gördü. Altının ons fiyatı dün yüzde 1.2 yükselerek 2 Mart'tan bu yana en yüksek seviye olan 1,247.6 dolara yükseldikten sonra bugün yatay seyrediyor.

Kapalıçarşı'da da altın fiyatlarında yükseliş görüldü. Altının gram fiyatı 146 liradan, çeyrek altın 240 liradan satılıyor. Cumhuriyet altınının fiyatı 985 liraya çıktı.

Uzmanlar, Fed'in faiz kararı sonrası yükseliş trendine giren altının ons fiyatının küresel piyasalarda doların baskı altında kalmasından dolayı değer kazanmaya devam ettiğini belirtiyor.