BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.496,55
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

7 Kasım altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın fiyatları ne olacak? Altın fiyatı ne olur Altın fiyatı ne olacak

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

Turkish Yatırım (http://www.turkishfx.com) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın geçen hafta yaşanan satışların ardından 1305$/ons desteğinin  üstünde tutunmaya devam eden piyasa 1320$ seviyesini ise yukarı  geçmekte zorlanıyor. Cuma günü açıklanacak ABD İşsizlik rakamlarına  kadar yön belirlemekte kararsız olmasını beklediğimiz Altın dar bantta  hareket etmeye devam edebilir.

Olası kırılmalarda ise aşağıda 1265$ yukarıdaysa tekrar 1365$  seviyelerine kadar hareketler görebiliriz.

Direnç : 1320-1335-1365 Destek : 1305-1290-1250

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Kritik ABD büyüme verileri öncesi Altın kotasyon fiyatlarının  temkinli bekleyişini görmekteyiz. Bugün açıklanacak büyüme  rakamlarında 16 günlük hükümetin kapalılık süresi sebebiyle verilerde  düşüş bekleniyor ama Eylül ayı verilerinin olumsuz gelmesi, piyasanın  gelecek verileri eylül ayıyla kıyaslattıracaktır. Makro gelişmeler bu  yönde ilerlerken, GOFO oranlarına baktığımızda altına olan talebin de  gittikçe azaldığını görüyoruz.

Nitekim Dolar değer kazanmaya  başlayınca, diğer yatırım araçlarına da ilgi/talep azalmaya başlıyor.  Kritik ABD verileri öncesi basın açıklamalarında bulunan Fed Başkanlarından Pianalto dün yaptığı açıklamada büyümenin hızlanması  durumunda QE’nin azaltılabileceğini söylerken, konuşma yapan diğer Fed  Başkanları da, Fed’in işsizlik ve enflasyon hedeflerine ulaşmadan  tahvil alımlarında azaltıma gitmemesi gerektiğini savunmuşlardı.  Tahvil tarafını incelersek eğer 30 yıllık ve 10 yıllık tahvil makasına baktığımız zaman ise makas aralığı, Fed’in eylül ayı  toplantısı öncesiyle aynı olmakta.

Yani piyasalarda yakın tarihte QE  azaltımı için Fed tarafından bir beklentileri var. Tekniksel olarak  ele aldığımızda ise Altın fiyatlarının dün öğle saatlerinden bu yana 1314-1318 bandına sıkıştığını görmekteyiz. Her ne kadar 4 saatlik  periyotta MACD ve Momentum Al sinyali verse de günlük periyotta Sat  göstermesi, bize olası alımların kısmi kalabileceği sinyalini  vermekte. An itibarı ile 1318,8 seviyesinden işlem gören Altın için, yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1325/1327  seviyelerinden satış işlemi açmalarını, 1330,5 seviyesi ve üstünü stop  seviyesi olarak belirlemelerini, 1317/1315 seviyelerinin ise hedef  seviyeler olabileceği görüşündeyiz.

Bugün açıklanacak olan AMB faiz  oranı Kararı, ABD GSYH, ABD İlk ve devam eden İşsizlik Başvuruları,  ABD Kişisel Tüketim, FED Dudley, Stein Konuşması yakından takip edilmelidir.

Saxo Capital ( http://www.saxoMarkets.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Teknik Analiz Raporu: 

Altında’da bugün için 1310/05’lere kadar gerileme bir  olasılık olsa da buralardan gelecek alışlarla 1322/25’lere yönelik  tekrar bir yükseliş bekliyoruz 1325’lerin kırılması halinde yükseliş  1335’lere kadar devam etmesi beklenebilir. Saxo yatırımcıları %39  kısa, %61 uzun pozisyon tutuyorlar.

Destek Menkul ( http://www.destekfx.com/ ) Tarafından Hazırlanan  Altın Raporu: 

ALTIN TARIM DIŞI İSTİHDAMI BEKLİYOR

Yarın ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odak- lanan altın yatay hareketine devam ediyor. Kısa vadeli düşüş  trendinde hareket eden altın için ilk destek seviyesi 1322. Bu  desteğin kırılması halinde 1290 desteğine kadar geri çekilmel- er görülebilir.

Gün içinde ABD’de açıklanacak istihdam talepleri ve  çeyreklik büyüme verilerinin olumsuz açıklanması durumunda  yükselişe geçebilecek altın için 50 günlük hareketli ortalama ile kesişen 1322 seviyesi ilk direnç konumunda. Bu direncin kırıl- ması halinde 1339 direncine kadar yükseliş görülebilir. Yarın  ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi altın için büyük  önem arz ediyor. Verinin beklentilerden daha yüksek gelmesi durumunda altında hızlı düşüşler görülebilir.

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr )  Tarafından Hazırlanan Altın Bülteni: 

ABD’de bugün açıklanacak Devam eden işsizlik başvuruları, istihdam  talepleri ve GDP verileri öncesinde, MBA Mortgage başvuruları haftalık  bazda %6.4’den -%7.0’a azalış gösterirken, eylül ayında öncü  göstergeler endeksi %0.7 arttı. ABD Hazinesi, ilk değişken faizli  tahvil ihalesini 29 Ocak 2014 ‘te yapacağını açıklarken, 10-15 Milyar dolar borçlanma öngörüyor.

Cleveland Fed Başkanı Pianalto, daha hızlı  bir ekonomik büyümenin Fed'in tahvil alımlarını azaltmasını  sağlayabileceğini, konut sektörünün henüz bir önceki resesyonda yaşanan canlılığa ulaşmadığını açıkladı. İşsizlik, büyüme verisinin volatiliteyi arttıracağı günde altında 1295$ -1334$ bandında çift  yönlü işlemler öngörüyoruz.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Haftanın açılış gününden itibaren 1328 ile 1305 seviyeleri  arasında sıkışık seyrini sürdüren ve daha önce gerçekleştirmiş  olduğumuz Omuz Baş Omuz (OBO) formasyonunu destekleyen Altın’da bugün  ve yarın sonuçlanacak olan makro-ekonomik veriler Altın’ın 1272’ye mi  yoksa 1360’a mı hareket edecek sorusunun cevabını arayacağımız günler olarak belirlenmiştir.

Genel bağlamda baktığımızda aşağı yönlü  baskının oluşma ihtimalinin daha kuvvetli olduğunu teknik analiz  grafiklerinden gözlemleyebiliyoruz. Ancak bu düşüncemizi kritik makro-ekonomik gelişmeler destekleyecek mi bunu sorgulamak  gerekmektedir. Bu nedenle de 1272 ya da 1360 hedefleri için önce  kritik gelişmeler dikkatle takip edilmeli, ardından da 1328 ve 1305  seviyeleri dikkatle takip edilmelidir.

Pivot 1328 Destek 1305-1298-1290 Direnç 1322-1328-1337