BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.299,22
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları

12 Ağustos altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU

İntegral Menkul (http://www.integralmenkul.com.tr) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın kotasyonlarını incelediğimizde, geçtiğimiz hafta açıklanan  Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranlarından sonra, piyasalarda gözler  bu hafta açıklanacak olan Amerika TÜFE verilerine çevrildi. Genel  işsizlik oranlarındaki olumlu gelişmelerden memnun olan FED başkanlarından Pianalto istihdamdaki gelişmeleri izlediklerini ve  FED`in de bu gelişmelerin devamlılığına bağlı kalarak eylül ayında  tahvil alımının azaltılmasına hazır olabileceğini belirtmişti.  Haftanın kapanış gününde 1300 seviyelerini tekrar destek haline  getiren Altının cuma günkü hareketlerini incelediğimizde 1315  seviyelerinde yorgunluk gösteren Altında, 1309 seviyelerine kadar geri  çekilmeler yaşanmıştı.

Bu sabah Asya piyasalarının açılışında  alımların ön planda olduğunu ve orta vadede düşen trendde var olan,  düşen kanalın üst bandı 1318 seviyesinin kırıldığını görmekteyiz. An  itibari ile 1329 seviyesinden işlem görmekte olan Altın için, Yatırımcılarımızın bu aşamada olası geri çekilmelerde 1317/1319  seviyelerinden alım işlemi açmalarını, 1314 ve altını stop seviyesi  olarak belirlemelerini, 1326/1329 seviyelerinin ise hedef seviyeler  olabileceği görüşündeyiz. Bugün açıklanacak olan Amerika Aylık Bütçe  Bildirim Raporu yakından takip edilmelidir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın ayın en yükseğinde

Geçtiğimiz hafta Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) yayınladığı bir  raporda, bu yılın sonlarına doğru sarı metalin yeniden yükselişe  geçeceği tahminini belirtmesinin ardından altın Ağustos ayının en  yüksek seviyelerine tırmandı. Artan fiziki talep ile birlikte değerli metal 1.333 civarına kadar yükselirken, dünyanın en büyük altın fonu  olan ETF’lerin Haziran’dan bu yana ilk kez kazançlarını genişlettiği  görüldü.

Teknik olarak baktığımızda 1305 desteğinin önemli olduğunu, bu  destek noktası üzerinde kaldığı müddetçe yükseliş baskısının devam  etmek isteyeceğini ve tepki alışlarını daha öncenin tepe noktası  olarak bildiğimiz 1348 seviyesine doğru taşıyabilir. Özellikle de bu  noktada yeniden karar verecek olan altında tepki alışları sorusunun cevabını arayarak işlem stratejisi oluşturulabilir. Kısa vadeli Düşüş  beklentisi içerisinde olanlar ise muhakkak 1305 desteğinin aşağı yönlü  kırılmasını beklemelidir.

Pivot 1305 Destek 1317-1305-1292 Direnç 1338-1348-1360

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

Gelişmekte Olan Piyasalar Negatif Ayrışmaya Devam  Ediyor.Enflasyon hedeflemesindeki Japonya’da büyüme verileri  beklentilerin altında kalırken mevsimsellikten arındırılmış 3 aylık  GSYH %0.6 artış kaydederken ülkede iç talep %0.6'dan %0.5'e geriledi.  Dış talep %0.4'ten %0.2'ye düşüş gösterirken vergilerdeki artış  ertelenebilir. ABD’de parasal genişleme sürecinin sınırlanması yada  sonlanması ile ilgili takvim henüz belirginleşmese de Dolar’ın  anavatanına dönüş zamanı hiç olmadığı kadar yakın.

Küresel piyasalarda  tarihi zirveler test edilirken negatif ayrışmaya devam etmemizin en önemli faktörü algı değişimi. Son olarak Goldman Sachs, Türkiye'ye de  yer verdiği gelişmekte olan piyasalar raporunda Türkiye'nin son 10  yıldır büyük dış dengesizlikler üretmekte olduğunu ve bunun kayda  değer büyüklükte dış yükümlülük oluşmasına yol açtığını belirtti. Bu  dış yükümlülüklerin bugün çoğunluğunun özel sektör bilançolarında, portföylerinde yoğunlaşmakta olduğunu, Türkiye'nin brüt dış finansman  ihtiyacının arttığının ve hali hazırda GSYH'ya oranın %25 olarak  tahmin edildiği vurgulandı. TCMB’nin düşük döviz rezervleri dikkate  alındığında uyguladığı para politikasının ısrarcı dış baskıları  absorbe etmeye uygun olmadığını, zayıf kur ve yüksek yurtiçi faiz oranlarının bileşiminden oluşan bir politika uygulaması gerektiği  savunuluyor.

Yüksek dış finansman ihtiyacının Türkiye için kırılganlık  kaynağı olduğu gerçeği ile bunun ABD ekonomisinde normalleşmenin devam  etmesiyle Türk Ekonomisi’nin gelecek birkaç yılda ciddi bir düzeltme  yaşayabileceği görüşünü güçlendiriyor. Hazine yeni haftaya 4 ihale ile  başlarken tahvil faizlerinde ve Borsa İstanbul’da volatilitenin  yükselmesini bekliyoruz.  

ALTIN: Fed Başkanı Bernanke’nin açıklamaları sonrasında ABD’de istihdam,  enflasyon ve büyüme verilerine odaklandığımız dönemde her ne kadar  %6.5 işsizlik hedeflenmiş olsa da önümüzdeki dönemlerde %7’nin altına  sarkması muhtemel olan işsizlik oranı ile parasal genişleme sürecinin  sınırlanma takviminin belirginleşmesini bekliyoruz.Yılın ikinci yarısında istihdamın ayda ortalama 180-200 bin artmasını ile 2014  başında işsizlikte %7’ye gerileme yaşanabilir. 2013'ün 2. yarısında  GSYH büyüme oranının %2.4’e,2014 yılında %3’e yükselmesi beklentimiz  öncesinde altında 1270 dolar desteği güçleniyor. 13340 dolar  direncinden kar satışları hızlanabilir. 

ALB Menkul Değerler ( http://www.albmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

ALTIN (1347 USD Direnci İzlenmeli)

Geçtiğimiz hafta Çin ekonomisinin canlandığına işaret eden Çin  ithalat ve ihracat verilerinin beklenenden yüksek gelmesi , ayrıca ABD  haftalık işsizlik başvuruları verisinde bir önceki verinin aşağı yönlü  revize edilmesi sonucu altında sert bir yükseliş görülmüş, altın 1300  USD ve 1308 USD direnç seviyelerini yukarı yönlü kırmıştı.

Altının  bugün Asya seansında da değer kazandığını ve 1330 USD seviyesinin  üstünde işlem gördüğüne şahit oluyoruz. Bugün altını etkileyebilecek önemli bir ekonomik veri bulunmamaktadır. Teknik açıdan 4 saatlik grafikte 20, 50 ve 200 birimlik hareketli ortalama üzerinde işlem gören altının yukarı yönlü hareketlerde 1347  USD direnç seviyesini kırması durumunda 1358 USD seviyesi, aşağı yönlü  hareketlerde ise 1330 USD destek seviyesini kırması durumunda 1308 USD  seviyesi hedeflenebilir. Perşembe gününden bu yana sert yükseliş  görülen altında kar satışlarının gelebileceği dikkate alınmalıdır.

Direnç: 1347 - 1358 - 1369 Destek: 1330 - 1308 - 1300