BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,81
ALTIN 2.434,19
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları için korkutan senaryo!

Fransız Societe Generale analistleri altın fiyatlarının son dönemde balon seviyesine geldiği, bu yılın sonunda 1,500 doların oldukça altına ineceğini ifade etti

Abone ol

CNBC yayına katılan Societe Generale Emtia Araştırmaları Birimi Başkanı Michael Haigh, “Altının onsu şu anda balon fiyat sınırında geziyor. Bu yılın sonuna kadar yüzde 15’lik düşüş bekliyoruz” dedi.  

Altının onsu şu anda 1,568 dolar seviyesinde ve yüzde 15’lik düşüş altının onsunun 1,375 dolara kadar inmesi anlamına geliyor. 

'SATIŞ DALGASI BEKLİYORUZ'

Haigh, “Önümüzdeki aylarda altında satış dalgası bekliyoruz” diye devam etti.

Haigh makro ekonomide iyileşme sürecinin başlayacağına yönelik beklentilerin arttığını, bu yüzden de altının onsunun değer kaybedeceğine işaret etti.

Societe Generale analistleri ekonomik veriler iyileşme gösterdikçe, altının güvenli liman özelliğini kaybedeceğine de dikkat çekti.

Genel olarak ekonomide tahvil getirilerinin yükselmesinin ülke ekonomileri için iyi bir gelişme olduğunu, diğer bir değişle, iyileşen ekonomik faaliyete işaret ettiğini ifade etti. Bunun da altın fiyatlarında her zaman düşüş yaratan bir faktör olduğunu ifade etti.