BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları haftaya nasıl olacak?

Altın fiyatlarının bir artıp bir yükselmesi yatırımcıyı şaşırtıyor. Peki altın fiyatları önümüzdeki hafta nasıl olacak?

Abone ol

Altın traderleri milyarder yatırımcı John Paulson'un varlıklarını 2011 yılından bu yana ilk defa düşürmesine neden olan fiyat gerilemeleri sonrası sikke ve mücevherata olan talebin artacağı yönündeki sinyaller üzerine önümüzdeki hafta fiyatların artmasını bekliyor.

Bloomberg tarafından görüşleri alınan analistlerden 13 tanesi önümüzdeki hafta fiyatların artmasını beklerken 4 analist fiyatların düşeceği tahmininde bulundu. 5 analist ise tarafsız kaldı. Böylece 8 Mart'tan bu yana fiyat artışı bekleyen en yüksek analist sayısına ulaşıldı. Dünya Altın Konseyi tarafından yapılan açıklamaya göre tüketicilerin altın alımları 2. çeyrekte yüzde 53 artarak exchange-traded ürünlerdeki kayıpları neredeyse kapattı. 

Altın fiyatları bazı yatırımcıların sarı metale olan güvenlerini yitirmesiyle son 13 yılın ilk yıllık düşüşüne doğru ilerlerken, altın üreticileri ve hedge fonları da zarara uğrattı. SPDR Gold Trust'ta en çok yatırımı yapan Paulson, 14 Ağustos tarihli bir dökümana göre fondaki varlığını yüzde 53 oranında düşürdü. 

Dublin merkezli GoldCore Ltd. uzman yöneticisi Mark O'Byrne, Fiziki talep gösterenler varlıklarını tutmak amacıyla alım yapıyorlar fakat öte yandan ETP'lerde oluşan likiditasyonlar spekülatif tarafta. Fiziki talep canlı görünüyor. İnsanlar bu seviyelerdeki altın fiyatlarını iyi görüyorlar ifadelerini kullandı.