BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları dipten çıkmaya hazırlanıyor!

Altın fiyatları geçen hafta dip seviyeleri gördü. Bu haftaya altın fiyatları hafif bir toparlanmayla başlarken FED'in yapacağı toplantıya odaklandı.

Abone ol

Altının ons fiyatı 1.330 dolar seviyesinde işlem görürken, Larry Summers'ın Fed başkanlığı adaylığından çekilmesiyle düşüşe geçen dolar altındaki toparlanmayı destekliyor.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?  

Altın için merakla beklenen kritik hafta geldi çattı. ABD Merkez Bankası (Fed) toplantısının yapılacağı ve geri çekilme için somut açıklamaların beklendiği bu hafta altın fiyatları için de bir anlamda kader haftası olacak. 

1.330 DOLAR SEVİYESİNDE

Geçen hafta tüm bu beklentilerin yarattığı endişelerle büyük kayıplar yazan altın fiyatları, haftayı da şiddetli düşüşle tamamlamıştı. Ancak yeni haftanın ilk işlem gününde hafif toparlanarak dalgalanmasını sürdürüyor. Altının ons fiyatı 1.330 dolar seviyesinde işlem görüyor. 

PİYASALARDA SUMMERS ETKİSİ

Bugün altın dahil piyasaları etkilemesi beklenen en önemli gelişme ise Fed başkanlığı yarışında gerçekleşti. ABD Başkanı Barack Obama'nın da en güçlü adayları arasında yer alan Larry Summers, 'bu sürecin kendisi için sert olacağı' gerekçesiyle yarıştan ayrıldığını açıkladı. Gelişme ilk etapta Asya piyasalarında tepki bulurken, dolarda da düşüşe neden oldu. Bu da altın fiyatlarındaki yukarı yönlü eğilimi destekliyor. 

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın                         85.7 TL
Çeyrek altın                    148.2 TL
Yarım altın                       293.6 TL