BIST 9.725
DOLAR 32,54
EURO 34,81
ALTIN 2.426,64
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ABD verilerini bekliyor!

Altın fiyatları için ABD tarafından açıklanacak Chicago FED Aktivite Endeksi verisi ve FED Fisher, Kocherlakota ve Lockhart konuşmaları yakından takip edilmelidir.

Abone ol

ÇEYREK ALTIN NE KADAR OLDU?

İntegral Menkul ( http://www.integralmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın kotasyonlarında aybaşı itibari ile ön plana çıkan düşen  trendin geçtiğimiz haftalarda ilk olarak ABD'nin büyüme verisiyle daha  sonrada haftanın son işlem gününde açıklanan Tarımdışı istihdam  verisiyle ivme kazandığını ve 1300 psikolojik seviyesini kırdığını  gözlemledik. Hükümetin 16 gün kapalı kalmasının etkileri ekonomi üzerine sınırlı yansırken son gelen büyüme rakamlarının ve Tarımdışı  verisinin FED'in tahvil alım programı ile ilgili kararlarında olumlu  bir etki yapıp yapmayacağı piyasalar tarafından yakından takip  edilmekte.

Nitekim ABD 10 yıllı tahvil faizlerini incelediğimizde 2,75  seviyelerine ulaşması, yatırımcıların tahvil tarafından daha çok Dolar  yönüne kaydığını göstermekte. Bernanke'nin görev süresi sona ererken  en etkili aday olan Yellen'ın bu hafta içerisinde gerçekleştireceği  konuşma yakından takip edilecek. Yellen’ın başkanlığa aday olması ve seçilmesi durumunda ise ABD tarafında köklü bir değişiklik olmayacak.  

Zira Yellen Bernanke ‘nin politikalarını destekleyerek istikrarlı bir  politika uygulayacaktır.. Gelen olumlu ABD verilerine yaklaşımı bu  hafta Dolar endeksi ve Altın fiyatlarında önemli rol oynarken,  istihdam ve büyüme rakamlarının olumluluğunun yanı sıra henüz hedefine ulaşamayan enflasyon rakamları hakkında yeni başkanın düşünceleri  önemli olacak. ABD vadelileri güne artıda devam ederken, 10 yıllıklar  2,75, 1 ve 3 aylık GOFO oranları artı bölgede. CFTC’leri  incelediğimizde ise geçtiğimiz hafta non-commercial olan pozisyonlarda  5000e yakın yeni Satış pozisyonları açılırken, 4500 kadar ise Alış pozisyonlarının kapatıldığını görüyoruz.

Geçtiğimiz gün yatay ve sığ  hareketlerle devam eden Altın kotasyonlarını tekniksel olarak  incelediğimizde, günlük periyotta Fibo yüzde 38,2 ile yüzde 61,8  bölgesinde oluşan ‘Dark Cloud Cover’ Japon mum çubuğu formasyonu  sebebiyle, yükselişlerin 1314 bandında kısmi kaldığını ve bu bölgenin  oluşturduğu direnç sebebiyle alımların kısmi kaldığını görmekteyiz.  Fiyatların Bollinger orta bandının altında olduğunu, alt bandında 1269  seviyesinde bulunduğunu belirtmeliyiz. An itibarı ile 1276,7  seviyesinden işlem gören Altın Kotasyonlarında, yatırımcılarımızın bu  aşamada olası yükselişlerde 1283/1285,5 seviyelerinden satış işlemi  açmalarını, 1290 seviyesi ve üstünü stop seviyesi olarak  belirlemelerini, 1280,5/1278 seviyelerinin ise hedef seviyeler  olabileceği görüşündeyiz.

Bugün ABD açılışında Dow Jones ve S&P'deki  hareketlerin yanı sıra ABD tarafından açıklanacak Chicago FED Aktivite  Endeksi verisi ve FED Fisher, Kocherlakota ve Lockhart konuşmaları  yakından takip edilmelidir.