BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,62
ALTIN 2.488,74
HABER /  GÜNCEL

Altın fırça suluboya yarışması ve festivali başladı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve Uluslararası Suluboya Derneğinin işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası "6.Uluslararası Sevgi, Barış ve Hoşgörü" Altın Fırça Suluboya Yarışması ve Festivali başladı.

Abone ol

Kentin tarihi Bey Mahallesi’nde Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterisiyle başlayan festivale, Çin, Ukrayna, Kosova, Almanya, Kanada, Azerbaycan, Hindistan ve Macaristan gibi ülkeler başta olmak üzere 25 ülkeden yaklaşık 65’i yabancı 150 sanatçı katıldı.

Uluslararası Suluboya Derneği Çin Şube Başkanı ve dünyaca ünlü ressam Liu Yi, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını söyledi.

Dostluğun kendileri için çok önemli olduğunu, ressamların böyle bir etkinliğe katıldığı için gurur duyduklarını ifade eden Yi, şöyle devam ett

i:

“Sadece Çin’den 37 kişi olarak buradayız. Çin’in birçok farklı şehrinden ünlü ressamlarımız burada. Sevgi ve barış teması üzerine kurulan bu suluboya festivaline katılmaktan gurur duyuyorum. Bu şehir İpekyolu üzerinde olan ve çok eski bir tarihi bulunan bir şehir. Bu şehrin çok daha gelişeceğini düşünüyorum. Çünkü İpekyolu Çin’den buraya kadar uzanan birçok ülkeden geçen bir yol. Burada bir nevi kültürü temsil ediyoruz her birimiz. İpekyolu aynı zamanda kültürlerin etkileşimini de sağlayan bir yol. Bu etkinliğin çok başarılı olacağını ve amacına ulaşacağını düşünüyoruz.”

Türklerin kendisine yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Yi, dünyadaki ressamların bu tür etkinliklere ilgi gösterdiğini aktardı.

100 ÜLKEDEN RESİMLERİN BULUNDUĞU SERGİ AÇILACAK

Uluslararası Suluboya Derneği Başkanı Ressam Atanur Doğan da dernekleri hakkında bilgi vererek, yaklaşık 100 ülkede temsilcilikleri bulunduğunu belirtti.

100 ülkeden resimlerin bulunduğu bir sergi açacaklarını bildiren Doğan, “Gaziantep çok önemli bir şehrimiz. Özellikle biz bu hizmetleri Türkiye’ye getirirken, ülkenin imajına, zengin kültürümüzün tanıtılmasına ön ayak olmasını istedik. Birçok ülke buna ev sahipliği yapıyor. Türkiye’deki en etkili festivali de Gaziantep’te yapıyoruz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür eden Doğan, kentin mekan bakımından zengin olduğunu ifade etti.

Açıklamaların ardından dünyada sayılı ressamlardan olan Lui Yi, halk oyunların ekibinden Duygu Koçak’ın portresini suluboya ile yaptı.

8 Temmuz'a kadar, "Sanat Yoluyla Sevgi, Barış ve Hoşgörü" sloganıyla sürecek festival kapsamında ressamlar Gaziantep'in muhtelif tarihi ve turistik mekanlarının suluboya resimlerini yapacak. Festival kapsamında ayrıca sergi açılacak ve ödül töreni düzenlenecek.