BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  MEDYA

Altaylı'dan seyirciye Berkin Elvan fırçası!

Fatih Altaylı Berkin Elvan'ın ölümünde polisi savunan bir seyirci mailine canlı yayında sert tepki gösterirken "önce insanlığınızı sorgulayın" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)

Habertürk ekranlarında HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Sırrı Süreyya Önder'i ağırlayan Fatih Altaylı uzun bir aradan sonra yine seyirci mailine gösterdiği tepkiyle dikkat çekti.

SEYİRCİ MAİLİNE BERKİN ELVAN FIRÇASI!

Berkin Elvan'ın polisin attığı gaz kapsülü nedeniyle komaya girmesi ve 269 gün sonra hayatını kaybetmesini eleştiren Altaylı, bir seyircinin "Berkin ekmek almaya gitmiyordu" diyerek polisi savunması üzerine canlı yayında çileden çıktı. Seyircinin mailine yanıt veren Altaylı "sokağa çıkıp eylem bir gösteri yapmak isteyebilirsiniz. Bunun cezası kafanıza gaz bombası atılması mıdır?" diye sordu. Sinirlendiği gözlenen Altaylı "önce insanlığınızı sorgulayın. Hafızanız falan yok abuk sabuk yazıyorsunuz." diyerek tepkisini sakınmadı.

ÖNCE İNSANLIĞINIZI SORGULAYIN! ABUK SABUK YAZIYORSUNUZ!

Diyor ki bir seyirci Berkin ekmek almaya gitmiyordu. Velev ki ekmek almaya gitmiyordu sayın seyirciler. Yarın öbür gün siz de kendinizle ilgili bir hak için, bir hukuk için, bir şey için, canınız çektiği için sokağa çıkıp eylem bir gösteri yapmak isteyebilirsiniz. Bunun cezası kafanıza gaz bombası atılması mıdır? Türkiye bir hukuk devletidir. Sokakta izin gösteri apmanın bir cezası varsa bellidir. Gösteri yapmak serbesttir Türkiye'de, anayasal güvence altındadır. Bu gösteri sırasında bir suç işlerseniz yargıalnırsınız. Sokağa çıktı diye insanların öldürülmesini normal karşılıyorsanız sizin gösteriyi falan değil önce insanlığınızı sorgulayın. Hafızanız falan yok abuk sabuk yazıyorsunuz. çok da ciddiye almıyorum sizi açıkçası.