BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  MEDYA

Altaylı'dan Özdil ve Ahmet Hakan'a olimpiyat mesajı!

Ahmet Hakan ve Yılmaz Özdil'in "olimpiyatlar neden İstanbul'a verilmedi?" konulu yazılarını kritik eden Altaylı iki ismi de konuya bilmemekle eleştirdi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Olimpiyatların Tokyo'ya verilmesiyle başlayan tartışma sürerken 'ün tepe ismi da topa girdi. Altaylı, Hürriyet si yazarları Ahmet Hakan ve 'in "olimpiyatlar neden İstanbul'a verilmedi?" konulu yazılarını yorumladığı köşesinde iki yazarı da konuyu bilmemekle suçladı.

"Bu yazılar hükümet eleştirisi olarak iyi kaleme alınmış yazılardır, ama ne yazık ki Olimpiyat Komitesi'nin duyarlılıkları açısından sadece ve sadece bu meseleyi bilmeyenlerin kaleme alacağı yazılardır." diyen şöyle yazdı:

Eleştiri güzel ama neden o değil

DÜN bazı okurlar, "Yılmaz Özdil ile Ahmet Hakan'ın yazılarını oku, olimpiyatlar İstanbul'a niye verilmemiş öğren" diye eleştiri yaptılar.
Bu iki arkadaşımın yazdıkları yazılara bir şey diyecek halim yok.
İç siyasete yönelik eleştiriler olarak oldukça başarılı yazılardır.
Ama olimpiyatların Türkiye'ye verilmesinin bu iki yazıdaki meselelerle ilgisi yoktur.
Eğer olimpiyatların "nereye veriİeceği" konusunda IOC'nin insan haklarıyla ilgili bir duyarlılığı olsaydı, demokrasiyle ilgili bir duyarlılığı olsaydı sizce "Çin'e olimpiyat verilir miydi?" İktidara kızıp, Türkiye'ye işemediğimiz zaman.
Spor organizasyonlarına ev sahipliği yapacak ülkeler belirlenirken bu kriterler önem taşısaydı, Katar Dünya Kupası düzenleme hakkını elde eder miydi?
Bu yazılar hükümet eleştirisi olarak iyi kaleme alınmış yazılardır, ama ne yazık ki Olimpiyat Komitesi'nin duyarlılıkları açısından sadece ve sadece bu meseleyi bilmeyenlerin kaleme alacağı yazılardır.
Keşke onların dediği gibi olsaydı da, olimpiyatlara ev sahipliği yapmayı bu nedenlerle kaybetmiş olsaydık.
Ama değil işte.
Kimse kusura bakmasın, değil.

Yazının tamamı için