BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Altay'a yeni tank motoru Albayrak'ı heyecanlandırdı

Milli imkanlarla üretilen Altay Ana Muharebe Tankı için aranan motor Ukrayna'da bulundu. İşte bu gelişmeyi yazar Hakan Albayrak köşesinde yorumladı.

Abone ol

Altay tankı içi yeni motor Ukrayna'dan alınacak. Başbakan Yıldırım'ın Ukrayna Başbakanı Groysman ile yaptığı görüşmede ön anlaşma imzalandı. Avusturya'nın takoz koymasıyla tıkanan proje Ukrayna ile anlaşılarak aşılmış oldu.

İşte bu gelişme Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak'ın gündemindeydi. "Tank motoru" başlıklı bugünkü yazısında sevincini böyle dile getirdi:

ÇOCUKLAR GİBİ SEVİNDİM

"Tankımıza nihayet bir motor bulduğumuza çocuklar gibi sevindim. Ona sevindim sevinmesine de, kendi tank motorunuzu kendimizin yapamadığına üzülüyorum tabii.

YERLİ TANK MOTORU ZAMAN MESELESİYMİŞ

Neyse ki bu işlerden anlayan bir arkadaşımın dediğine göre üzüntüm fazla sürmeyecek. Türkiye’nin birikimi tank motoru yapmaya el veriyormuş, süreç de başlamış, bu artık sadece bir zaman meselesiymiş, Ukrayna motoru geçici bir çözümmüş. Olacak inşaallah.

Bundan 10 sene evvel rüyasını bile göremediğimiz yerli İHA -hem de silahlı, hem de en kalitelisinden- gerçek olmadı mı? Yakın zamana kadar uzmanlarımızın (!) “Biz yapamayız” dediği binlerce kilometre menzilli füzelerin denemelerine de başlamadık mı?

AŞAĞILIK KOMPEKSİNİ AŞTIK

Artık helikopter de imal ediyoruz. Yerli savaş uçakları için de kolları sıvadık. Uçaklarımızın, helikopterlerimizin motorlarını kendimiz yapacak duruma da geleceğiz inşaallah. Bu her şeyden evvel ‘mental’ bir mesele; zihnimizin hazır olup olmamasıyla ilgili.

Necmeddin Erbakan Hocamız 1970’li yıllarda “Kendi silahımızı, tankımızı, savaş uçağımızı yapacağız” derken genellikle gülünüp geçiliyordu, ama şimdi “Yaparız evelallah” anlayışı hakim.

Aşağılık kompleksini aşarak en önemli eşiği geçmiş bulunuyoruz.

Gerisi teknik detay.