BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  POLİTİKA

Altan Tan'dan zehir zemberek açıklamalar!

BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan yaptığı basın açıklamasıyla gündemdeki olayları değerlendirdi.

Abone ol

Ergenekon ve Balyoz davalarının yeniden görülmesinin gündeme gelmesine tepki gösteren Altan Tan yaptığı açıklamada, "AKP yetkililerinin Ergenekon ve Balyoz sanıklarının yeniden yargılanma süreçlerinin açılabileceğini söylemeleri, halkımızı hayretler içerisinde bırakmıştır." dedi.

Bu durumu "Kemalist diktatörlük ile işbirliği" olarak niteleyen Tan'ın açıklaması şöyle:

KCK TUTUKLULARINA HAKLARI İADE EDİLMEDEN...

28 Şubat mağduru Salih MİRZABEYOĞLU’ndan Nureddin ŞİRİN’e kadar binlerce mağdurun mağduriyetleri giderilmeden, bunların yeniden yargılanmaları sağlanmadan, Şeyh SAİD’ten Bediüzzaman SAİDE KURDİ’ye, Seyyid RIZA’dan Adnan MENDERES’e, varlık vergisi ile servetleri ellerinden alınan Gayrimüslimlerden KCK tutuklularına kadar Kemalist rejimin İstiklal Mahkemelerinde zulme uğrayan tüm kişilerin hakları iade edilmeden, darbecilere yeniden yargılama yolu açılması ve darbecilere şefkat gösterilmesi tek kelime ile Kemalist diktatörlük ile işbirliğidir.

KENDİNİZE DE BİZE DE YAZIK ETMEYİNİZ

Böyle bir işbirliği asla kabul edilemez. Buradan uyarıyoruz. Uzunca bir müddettir gitmekte olduğunuz çıkmaz sokaktan çıkınız.

Hepimizin önünde gitmemiz gereken en düzgün yol Türkiye’yi demokratik bir hukuk devletine götürecek yoldur. Bunun için yapılması gereken ilk şey doğru düzgün yeni bir anayasadır.
Yolu boş yere uzatmayınız, çırpınmayınız, kendinize de bize de yazık etmeyiniz!

EFKAN ALA BOŞ KONUŞMAYI BIRAKSIN

İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA son günlerde, isimleri kendilerinde belli olan bazı çevrelerin yüklü miktarda döviz aldıkları ve spekülatörlerin işbaşında olduklarını, bilgi ve belgelerin ise ellerinde olduğunu, boş konuşmadıklarını söylemiştir.

Yeni İçişleri Bakanı boş konuşmayı bıraksın. Elinde ne bilgi ve belge varsa açıklasın. Bu bilgi ve belgeleri açıklamayanlar, sorumluları hakkında gerekenleri yapmayanlar bu suça ortaktır.
İçişleri Bakanı Efkan ALA, Güneydeki ismini vermediği bir şehrin bir yıldır bütün siyasilerinin dinlendiğini söylemektedir. Bu şehir hangi şehirdir? Sn Efkan ALA Başbakan Müsteşarı olarak 1 yıldır gereğini yapmayıp, ayakkabı kutularını mı seyretmiştir?