BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  POLİTİKA

Altan Tan'dan zehir gibi açıklamalar!

BDP, çözüm sürecinin ikinci aşamasında taleplerinin yerine getirilmesini sağlamak için sokağa çıkıyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

BDP, PKK'nın silah bırakması için başlatılan çözüm sürecinin ikinci aşamasında taleplerinin yerine getirilmesini sağlamak için "Hükümet adım at" kampanyası başlattı. Kampanya; 30 Ağustos pazar günü Diyarbakır, Mersin ve Adana'da yapılacak yürüyüşlerle başlatılacak.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, yaşanan süreçte nereye gelindiğini BDP'nin bundan sonra neler yapacağını, Tunceli ve Cizre'de yaşananları İnternethaber'e anlattı:

HÜKUMETTE CİDDİ BİR DEMOKRASİ HAZIRLIĞI YOK

"Başbakan Akil insanlarla yaptığı toplantıda da, barajı düşürmeyeceğini, Kürtçe Anadilde eğitimle ilgili bir çalışması olmadığını, dolayısıyla ciddi bir demokratikleşme hazırlığı olmadığını ve Yeni Anayasadan vazgeçtiğini açıkladı. Kürtlerin bugün sokaklara dökülmeleri, yasal miting ve yürüyüş yapmaları Kürt sorununun çözümüne mahsustur. Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması bunun içinde bir parçadır, Kürt sorununun bir parçasıdır. Esas sorun Kürt sorunudur, Abdullah Öcalan'a özgürlük de bunun bir parçasıdır."

NE YAPALIM DUA MI EDELİM

Sokağa çıkmadan bu işin çözülmesinin mümkün olmadığını da belirten Altan Tan şunları söyledi:

"Ne yapalım sokağa çıkmayıp, dua mı edelim.  Evlerimizde dua da ediyoruz ama başka ne yapabiliriz. Demokratik yollarla konuşuyoruz adam dinlemiyor, Kanun teklifi veriyoruz ciddiye alınmıyor, başka ne yapmak lazım."

Eylemler sırasında bir polis müdahalesi olursa ne yapacaklarına esprili bir yanıt veren Tan sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer bu demokratik eylemlere bir polis müdahalesi olursa hepsini yakalıp öpeceğiz. Polis bize yürüyüş yaparken neden müdahale etsin, biz demokratik hakkımızı kullanacağız.

Hükumetle aranızda bir güven sorunumu var sorumuza da cevap veren Altan Tan, Başbakana ve hükumete oldukça sert sözlerle yüklendi:

BAŞBAKAN ÇAMURA YATIYOR


"Hükumette yalancılık, sahtekarlık sorunu var. Demokrasinin güvenle ne alakası var. Hükumet Cem Evlerini neden açmıyor, başörtüsü sorununu neden çözmüyor, durmadan yalan söylüyorlar. Başbakan göz göre göre yalan söylüyor ve borçlu gibi çamura yatıyor. 

Tunceli'de iş makinalarının yakılmasıyla ilgili olarak, "PKK ben yapmadım diyor, zaten şu an bunu neden yapsın" diye soran Tan, Kürt sorununu demokratik yollarla halledilmeye çalışıldığının altını çizdi:

"PKK ben silah bırakıyorum, geri çekiliyorum demiş. Abdullah Öcalan Nevruz'da bu açıklamayı yaptı zaten, bundan sonra Kürtlerin hak arama mücadelesi demokratik, siyasi ve fikri olacak dedi. Bunlar söyledikten sonra PKK bunu neden yapsın.

Cizre'de PKK kendi polisini kuruyor haberlerine de yanıt veren Tan, devletin bu kişileri bulup ortaya çıkarması gerektiğini söyledi:

SANTİMETRE KAREYE 2 MİT ELEMANI DÜŞÜYOR


"Cizredeki olayı yanlış buluyoruz ben ilk gün çıkıp açıklama yaptım, bunu araştırıyoruz. PKK ben yapmadım diyor, devlet kimin yaptığını çıkarsın ortaya. Cizre 1500 nüfuslu bir yer, gündüzün ortasında ne olmuş, nasıl olmuş bulsun. Bu kadar MOBESE kamerası var, MİT var, santimetre kareye iki tane MİT elemanı düşüyor, çıksın açıklasın bunları."