BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.301,82
HABER /  GÜNCEL

Altan Tan'dan Yalçın Akdoğan ve Metiner bombası!

Metiner ve Akdoğan, 1993'te kaleme aldıkları yazıda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını ve dinin özerkleşmesini talep ettiği ortaya çıktı.

Abone ol

HDP Diyarbakın Milletvekili Altan Tan, hükümetin Demirtaş'a yönelik Diyanet eleştirilerine cevap verdi. Yalçın Akdoğan ve Mehmet Metiner'in 1993'de birlikte yazı yazdıkları bir dergiden, her iki ismin yazılarını izleyiciyle paylaşan Tan, her iki ismin de o dönem Diyanetin kaldırılmasını savunduklarını iddia etti.

CNN TÜRK'te "Ne Oluyor?" programında Şirin Payzın'ın konuğu olan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP'ye yönelik din üzerinden yapılan eleştiriler için "Hodri Meydan" çağrısında bulundu.

Başbakan Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı'nı televizyonda din konusunu tartışmaya çağırdı. Altan Tan, 1993 yılında çıkan "Yeni Zemin" adlı dergideki AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in "devlet dinden elini çekmeli" ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın "Dinin özgürleşme talebi" yazılarını göstererek sert eleştirilerde bulundu. Derginin Yayın Yönetmeni'nin Yalçın Akdoğan, yardımcısının ise Mehmet Metiner olduğunu vurgulayan Altan, Akdoğan ve Metiner'in Diyanet'in kaldırılmasını talep eden yazılarını canlı yayında okudu.

AKDOĞAN VE METİNER DİYANET'İN KALDIRILMASINI İSTEMİŞ!

HDP'nin "Diyanet'i kaldıracağız" vaadine sert eleştirler yönelten Metiner ve Akdoğan, 1993'te kaleme aldıkları yazıda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasını ve dinin özerkleşmesini talep etmiş. Diyanet'in tamamen çekilmesini, her isteyenin kendi camisini kurmasını ve kendi imamını atamasını talep eden yazıda din ile devlet ilişkisinin yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

MEHMET GÖRMEZ'E HODRİ MEYDAN: GEL TARTIŞALIM!

Altan Tan ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i de din konusunda tartışmaya davet ederek  "Hodri Meydan" çağrısında bulundu.