BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Altan Tan'dan HDP'yi karıştıracak açıklamalar

DİYARBAKIR milletvekili Altan Tan, HDP'ye yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Altan Tan, HDP'de taban ile tavan arasında uyuşmazlık yaşandığını söyledi.

Abone ol

HDP’nin son kongresinde yönetime giremeyen Diyarbakır milletvekili Altan Tan’a göre bugün eş başkanlardan, yardımcılarına ve yönetimdeki isimlerine kadar HDP’nin vitrinine eski HADEP geleneği ve Türk solu hâkim oldu.

7 Haziran seçimlerinde PKK’nın HDP’ye verilen oyları kendisine verilmiş sanma hatasına kapıldığını da belirten Tan, "Bu doğru mu yanlış mı? Kararı seçmen verecek" dedi. Altan Tan, HDP’nin son dönemde siyaseten sıkışmış bir durumda olduğunu da sözlerine ekledi. 

TÜRKİYE AFGANİSTAN'A DÖNÜŞEBİLİR

Al Jazeera'ya röportaj veren Altan Tan, çözüm sürecinin sona ermesi, Güneydoğu'daki operasyonları ve HDP'de son kongreyle birlikte yaşanan değişimleri değerlendirdi.

Tan, gelinen noktanın en çok "Dindar, müslüman Kürtleri" sıkıntıya düşürdüğüne inandığını belirtti. Halkın haklarını savaş yoluyla, silahlı mücadeleyle elde etmek istemediğini söyleyen Tan, yapılması gerekenin siyasete çözüm üretmek olduğunu ifade etti. Tan, aksi takdirde Türkiye'nin Afganistan'a dönüşebileceğini söyledi.

HDP'DE TABAN İLE TAVAN ARASINDA UYUŞMAZLIK VAR

Hükümetin Suriye ve özellikle de Suriye'deki Kürtler ile ilgili tüm kurumlarının üzerinde anlaştığı bir siyaseti olmadığını savunan Tan, HDP'nin kongre sonrası oluşan vitrinini de değerlendirdi. Dışında kaldığı vitrinin ağırlıkla HADEP geleneği ve Türk solundan oluştuğunu belirten Tan, HDP'nin tabanının muhafazakar Kürt seçmen olduğunu söyledi. Tan, HDP'de taban ile tavan arasında uyumsuzluğun yaşandığını ifade etti.