BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.298,59
HABER /  POLİTİKA

Altan Tan'dan Arınç'a ağır sözler!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın çekilme süreciyle ilgili söylediği "Cehennemin dibine gitsinler..." sözlerine BDP'li Altan Tan'dan tepki geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA-  Önceki gün Koç Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya gelenve öğrencilere hitap eden Arınç, öğrencilerin çözüm süreciyle ilgili sorularını yanıtlamıştı.

Çekilen PKK'lılar için "Cehennemin dibine gitsinler" diyen Arınç'a en sert yanıt Altan Tan'dan geldi; "Bülent Arınç bilinçaltını frenleyemiyor."

Sürecin sonlanmasının önemine işaret eden Arınç, sürece yönelik şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Yine eylem yapmaya kalkarlarsa, önce önlemeyi sonra da hesabını sormayı kendilerine vazife biliyorlar. 'Niçin eylem yapmıyorsunuz?' diye onlara kızacak halimiz mi var? 'Niye gidiyorsunuz, daha karpuz kesecektik' deme imkanımız mı var? Cehennemin dibine gitsinler. Gidiyorlarsa, buna bizim sevinmemiz gerekmez mi? Şehitlerimizin yasını tutalım ama her gün bunları söyleyerek, alacağımız hiçbir nokta yok. Özgür, birlikte, kaynaşmış bir ülke olarak, etnik farklılıkların bir zenginlik olduğu, bin yıldan beri bu topraklarda birlikte yaşadığımızın bilincine varacaksak, bundan sonra silahlara veda edilecekse, 'Silahlar sussun, artık siyaset, fikirler konuşsun' diyen bir adama, 'Sen böyle deme, eylemlere devam diye talimat ver' diyecek halimiz mi var? Geldiğimiz nokta, iyi bir nokta. Çok daha güzel günler göreceğiz, güneşli, güzel günler"
 

İnternethaber'e konuşan BDP milletvekili Altan Tan ise, Bülent Arınç'ın bu cümlelerle bilinçaltındakileri açığa çıkardığını söyledi:

BÜLEN ARINÇ BEŞ YIL DAHA SİYASET YAPSIN!

"Bülent Arınç'ın, bu kadar tecrübe  ve bu kadar sene siyasetten sonra, böyle bilinçaltını tutamaması enteresan. Demek ki biraz daha dersine çalışması lazım. Bu kadar yaş ve bu kadar senelik siyasal tecrübeden sonra hala bilinçaltını frenleyemiyorsa dersine biraz daha çalışması lazım. 5 dönemdir milletvekili, sanırım bir 5 dönem daha yaparsa başarılı olur."


Arınç'tan PKK'ya: Cehennemin dibine gitsinler!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Koç Üniversitesi’nin Ekonomi Politik Kulubü tarafından düzenlenen programa katıldı. PKK'nın çekilme süreciyle ilgili çok tartışılacak açıklamalar yaptı. (Devamı...)

40674.jpg