BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Altan Tan'dan AK Partili vekile çocuk yanıtı!

Selahattin Demirtaş'ı çocukları üzerinden eleştiren AK Partili Cuma İçten'e yanıt Altan Tan'dan geldi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

İç güvenlik paketini eleştirerek, "sorunu sokakta çözeriz" diyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a tepki gösteren AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, “İnsanları sokağa davet eden HDP’liler, Avrupa’da özel okullarda okuttukları, hatta piyano dersine yolladıkları çocuklarını yanlarına alarak sokağa çıksınlar. Gariban çocukları kullanmasınlar” dedi.

İçten, güvenlik paketine göre molotofun silah sayılacağını kaydederek, şöyle konuştu:

“Bu yasayı, 16-17 yaşındaki çocuklarımızın terör örgütü tarafından kullanılmasını engelleyen yasa olarak görüyorum. Çünkü, o çocuklarımız karşılarında hukuk iradesi ve sağlam bir güvenlik birimi görürse, ikinci sefer bu olaylara karışmayacaktır, devletin böyle bir olaydaki dirayetini gördüklerinde kendilerini de sorgulayacaklardır. Ama şimdi molotof atan bir çocuk gözaltına dahi alınmadan karakolun kapısından serbest bırakılıyor, o çocuk tekrar aynı olaya giderek molotof atmaya devam ediyor. Eğer HDP bunu savunacaksa, şu soruyu sormak lazım? ‘Sen 16 yaşındaki çocuğun terör eylemlerinin arkasına sığınarak yüzlerce, binlerce insanın yaşamını tehdit etmesini doğru buluyor musun?” 

Cuma İçten, “HDP, 6-7 Ekim olaylarından ders çıkarmamışsa, 51 insanın ölümünden hâlâ mutluysa eğer, sokaklara çocukları tekrar çıkartır. Ama HDP, 51 insanın hayatını kaybetmesinden rahatsızlık duymuş ve üzgünse eğer, bir daha sokak terörüne yol açmamalıdır. HDP, tekrar sokaklara terörü davet ederse, bence bırakın Ankara’da siyaset yapanları, Kürt halkının kendisi de HDP’ye hesap soracaktır” diye konuştu.

Cuma İçten'in bu sözlerine yanıt veren Altan Tan, seçim yaklaştıkça AK Parti'de telaş olduğunu söyledi. Kendi partilerinde söz söyleyemeyenlerin Demirtaş'ı yıpratmaya çalıştığını söyleyen Tan internethaber.com'a şöyle konuştu:

SEÇİM YAKLAŞTIKÇA TELAŞ BAŞLADI

Seçim yaklaştıkça Ak Parti’de listeye girme telaşı başladı. Kürt Sorununun çözümünde bugüne kadar Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Ahmet Davutoğlu’na karşı tek kelime etmeye cesaret edemeyenler Sayın Selahaddin Demirtaş’ı yıpratma üzerinden bir yerlere varmaya çalışıyorlar.

Bugüne kadar Sn. Selahaddin Demirtaş elinden geldiği kadar barışın ve onurlu bir çözümün olabilmesi için uğraşıyor. AKP’lilerin Sayın Selahaddin Demirtaş’ı yıpratarak varabilecekleri bir yer yok. Bu kadar çok konuşacaklarına biraz iş yapsaydılar çözüme çoktan ulaşmıştık. Biz hiçkimsenin çocuğunun dağa gitmemesi için uğraşıyoruz. Çocuklarımızın elinde silah değil, kalem görmek istiyoruz. Çocuklarımızın piyano dersi de kanun, ut, bağlama dersi de Kur’an dersi de Kürtçe dersi de almasını istiyoruz.
Çocuklarımızın bu hale gelmelerinin en büyük sorumlusu bugüne kadar ki iktidarlardır.