BIST 9.549
DOLAR 32,50
EURO 34,75
ALTIN 2.478,64
HABER /  POLİTİKA

Altan Tan sessizliğini bozdu

Altan Tan, İmralı görüşmelerini basına sızdırdığı iddialarını yalanladı.

Abone ol

İmralı görüşmelerini basına sızdırdığı iddia edilen BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan , hakkında yazılanları sert bir dille yalanladı.

"Beni tanıyan herkes iyi bilir. Biz sürecin farkındayız. Barış çok zor bir iştir, yürek, doğruluk, dürüstlük ister. Şu anda gündeme getirilen bütün iddialar yalandır" diyen Altan, yalanların yakında ortaya çıkacağını söyledi ve ekledi:

"Süreç olumlu bir çizgide ilerliyor. Barış isteyenler rahat olsun. Kavga ve savaşın devam etmesini isteyenlere yazıklar olsun. Bu sefer barış kazanacaktır."

Tan, gazetecilerin kendisinin neden hedef gösterildiği yönündeki sorusu üzerine, "Bu dönemin siyasal aktörleri çok önemlidir. Her kesim için geçerlidir. Partimizde herkes bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek kapasitedir. 'Eğer yıpratabilirsek belki süreci sabote edebiliriz' diye düşünenler var. Ama bu defa başarılı olamayacaklar. Söz konusu belirtilen günde benim odama ABD Büyükelçiliği'nden görevlilerin yanı sıra çok sayıda gazeteci de gelmiştir" dedi.

0.20130228153052.jpg

DEMİRTAŞ, KIŞANAK, ÖNDER, DÖNDÜ

Basın toplantısı ardından BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Gültan Kışanak ve Sırrı Süreyya Önder, Erbil'den Türkiye'ye dönmek üzere ayrıldı.