BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  GÜNCEL

Altan Erdoğan'ı hayranlıkla selamladı

Ahmet Altan internete düşen PKK-MİT ses kaydı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonunu hayranlıkla selamlıyor.

Abone ol

Taraf'ın üst düzey yöneticisi Ahmet Altan da köşesini gündeme bomba gibi düşen MİT-PKK ses kaydına ayırdı. Altan ses kaydının kaynağını sorgulamak yerine içeriğine baktı. "Erdoğan'ı şimdi destekleyin" başlıklı yazısında Altan'ın yorumu şöyle oldu:

GERÇEK BİR LİDER VİZYONU

"Doğru, Erdoğan bu sorunu çözemedi, girişimlerini bir sonuca eriştiremedi ama gündeme düşen “PKK-MİT” görüşmeleri, Başbakan’ın bu konuda “gerçek bir lider” vizyonuna sahip olduğunu ortaya koydu.

PKK mı sızdırdı?
İnternete düşen MİT-PKK kaydının perde arkasında kimin olduğu merak konusu. Şamil Tayyar bir tek adresi işaret ediyor. TIKLAYIN

Haber sitelerine düşen bu kayıtlardaki konuşmalar, sanırım “ucuz bir muhalefet” anlayışı tarafından kıyasıya eleştirilecektir. Hâlbuki, bu konuşmalar Erdoğan’ın gerçekten büyük bir alkışı hak ettiğini gösteriyor.

Hem kendisi hem de ülkesi için arzuladığı “liderlik” için Kürt sorununun önemini kavradığı ve bu konuda “milliyetçi önyargılardan” sıyrılabildiğini PKK’ya temsilci göndermesinden anlıyoruz."

NİYE İNSANLAR ÖLÜP DURUYOR?

İşte bu övgü dolu sözlerden sonra Altan, BDP'li siyasetçilere ve PKK yöneticilerine eleştiri oklarını sorular eşliğinde yöneltiyor:

"Ben, Kürt siyasetçilerinin bu müzakerelerden, hangi konuların nasıl masaya konduğundan haberleri var mıydı çok merak ediyorum. Müzakere yolu böylesine açıkken neden savaş yoluna sapıldığını da pek anlayamıyorum.

MİT-PKK ses kaydı
MİT heyeti ile PKK yöneticileri arasında yapılan gizli görüşmenin ses kaydı internete düştü. TIKLAYIN

Görüşmelerde, “silahla ve şiddetle” açılması gereken bir tıkanma, bir inatlaşma, bir hak inkârı görülmüyor, öyleyse neden silahlar bu kadar çok patlıyor? Niye insanlar ölüp duruyor?"

HAYRANLIKLA SELAMLIYORUM

Ses kaydının içeriğinden fazlasıyla büyülenen Altan, yazısının finalini de Erdoğan'a selam yollayarak tamamlıyor:

"Başkasını bilmem ama ben Erdoğan’ın bu müthiş girişimini, olağanüstü cesur liderliğini, vizyonunu hayranlıkla selamlayıp bütün gücümle destekliyorum. Dilerim bu barış yolundan her şeye rağmen vazgeçmez. Savaşla değil barışla “liderliğini” mühürler ve Kürt’üyle Türk’üyle bütün toplumun yolunu açar.