BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.470,96
HABER /  GÜNCEL

ALS kampanyasında yeni akım

Buzlu suya alternatif olarak para saçmayı geliştirdiler.<br/>ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan hareket sosyal medyada hızla yayı...

Abone ol

Buzlu suya alternatif olarak para saçmayı geliştirdiler.
ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan hareket sosyal medyada hızla yayılırken, buzlu suyun sadece şov amaçlı yapıldığını düşünen bazı vatandaşlar, alternatif bir uygulamayı hayata geçirdi: Para saçmak.
Yeni akımda, baştan aşağı buzlu su dökmek yerine cepteki para etrafa saçılıyor. Miktarı video ile kayıt altına alınan para, ardından ALS hastaları için açılan hesaba yatırılıyor.

KAYSERİLİ BAŞLATTI
Etkinlik, Ice Bucket Challenge hareketini sadece şov amaçlı kullananlara tepki olarak Kayseri’de yaşayan Bülent Yalçındağ tarafından başlatıldı. Yalçındağ, “ALS hastaları için başlatılan Ice Bucket Challenge yani ’bir kova buzlu su’ eylemi git gide yayılıyor. Ancak bu sosyal farkındalık kampanyasının amacı, sadece medyatik olmak için kafadan aşağı bir kova buzlu suyu dökmek değil, aynı zamanda bağış yapmaktır. Amerika da 6 milyon dolar para toplanmış, ülkemizde sadece 5 bin lira. Nerede o kafasından suyu boşaltarak suyu boşa harcayanlar. Kampanyaya destek öyle olmaz” dedi.

HEMEN YANIT GELDİ
Yalçındağ’ın düello çağrısına, ilk olarak Çanakkale’den Ramazan Güleç yanıt verdi. Videoyu izlediğinde, hiç düşünmeden destek verdiğini söyleyen Ramazan Güleç, etkinliğin hem ALS hastalığına dikkat çekmek hem de somut bir yardımda bulunmak adına daha işlevsel olduğunu ifade etti. Çekilen videoların sosyal medyada paylaşılması üzerine, katılım da çığ gibi büyüdü.
(İHA)