BIST 9.769
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.435,50
HABER /  GÜNCEL

Alperenler Noel Baba'yı müslüman yaptı

Alperen Ocakları üyesi bir grup genç, Eyüp Sultan Camii önünde yılbaşı kutlamalarını protesto etti.

Abone ol

Noel Baba kıyafeti giyen bir gösterici, kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Akşam saatlerinde Eyüp Sultan Camii önünde toplanan Alperen Ocakları'na üye bir grup, Noel ve yılbaşı kutlamalarını protesto etti. Cami önünde basın açıklaması yapıldıktan sonra, temsili Noel Baba olan bir gösterici, protesto amacıyla kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

KAYA KENDİ KÜLTÜRÜNÜ BİLMEYEN MİLLETLER, BAŞKA MİLLETLERİN KÜLTÜRÜYLE YOZLAŞIRLAR

Grup adına açıklamayı Eyüp Alperen Ocakları Başkanı Eba Kaya yaptı. Yılbaşı kutlamalarının bir kültürel yozlaşma olduğunu savunan Kaya, şunları söyledi
Kendi kültürünü bilmeyen milletler, başka milletlerin kültürüyle yozlaşırlar. Biz çocuklarımıza Haçlı kültürü olan Noel Baba'yı değil de, misafir olduğu evde yatması için verilen odada Kur'an-ı Kerim olduğu için yatmayıp sabaha kadar dizlerinin üstünde oturan Osman Gazi'yi anlatmalıyız ve kendi kültürümüzle yetiştirmeliyiz. Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır. Biz yılbaşında hediye dağıtan Noel Baba'nın değil, Miraç'tan namazı getiren Hz. Muhammed'in ümmetiyiz.

NOEL BABA MÜSLÜMAN OLDU

Eylem sırasında, temsili Noel Baba kıyafeti giyen bir kişi ise Eyüp Sultan'a Hıristiyan kültürünü aşılamaya geldiğini, ancak Alperenler ile tanıştıktan sonra İslam'ın hoşgörü ve titizlik dini olduğunu anlayarak Müslüman olduğunu söyledi.
Grup, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak cami önünden ayrıldı.