BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.477,81
HABER /  GÜNCEL

Alperenler baskını savundu!

İdil Biret konserini basan Alperenler zaten yapılmaması gereken bir şey üzerinden kendilerini savundu. "İçeri girip arbede çıkarabilirdik ama yapmadık" dediler.

Abone ol

Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği 2. Başkanı Cengizhan Uzuner, ''İdil Biret'in şahsı ve sanatı ile bu protestonun hiçbir bağlantısının olmadığını'' savundu. Alperen Ocakları Genel Sekreteri Aslan Kadir Berk de ''Bunu başka türlü de yapabilirdik bilet alıp içeri girerek arbede çıkarabilirdik ama bunu yapmadık" dedi

Uzuner, Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği İstanbul İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, önceki gün Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olaylara tepki göstermek için oturma eylemi düzenleyen örgütlere destek olmak amacıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'na giden bir grup dernek üyesinin, daha sonra ''Şarabını, minderini kap Topkapı Sarayı'na gel' yazılı afiş çalışmasına ve kutsal emanetlerin bulunduğu bu mekanda böyle bir organizasyon tertip edilmesine demokratik zeminde tepki gösterdiğini ve ardından olaysız bir şekilde dağıldığını'' söyledi.

''İdil Biret'in şahsı ve sanatı ile bu protestonun hiçbir bağlantısı yoktur'' diyen Uzuner, gösterilen tepkinin sanata ve sanatçıya değil, organizatör firmanın bu organizasyonu ''afişe ediş şekli'' ve ''organizasyonun mahiyetine'' olduğunu kaydetti.

GÜNAY'A TEPKİ

Uzuner, Alperen Ocakları'nın tepkisinin ''milli ve manevi değerlere saygısızlık yapanlara karşı'' olduğunu belirterek, ''Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'daha öncede bu tarz konserlerin öncesinde ve sonrasında bu tarz kokteyllerin bu mekan da düzenlendiğini' ifade ederek, sanki bu sebepten ötürü mevcut organizasyonunda kabullenilebilir bir hadise olduğunu açıklama yoluna gitmiştir'' iddiasında bulundu.

ARBEDE ÇIKARABİLİRDİK AMA YAPMADIK

Alperen Ocakları Genel Sekreteri Aslan Kadir Berk de, yapılan tepkinin demokratik bir eylem olduğunu savunarak, ''bundan sonra burada bu tür organizasyonun yapılmaması yönünde'' hassasiyetlerini dile getirdiklerini söyledi. Berk, ''Bunu başka türlü de yapabilirdik bilet alıp içeri girerek arbede çıkarabilirdik ama bunu yapmadık. Ama İdil Hanım ya da onun sanatıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Ancak bunun bir şarap firması tarafından insani değerleri sarsacak, incitecek bir şekilde afişe edilmesi bizi üzmüştür. Bence haklı bir tepkidir'' şeklinde konuştu.

KUTSAL EMANETLERE SAYGI

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Mustafa Kayatuzu ise sanata, sanatçıya hiçbir şekilde tepki ortaya koymadıklarını alkol satılan yerlere karşı da hiçbir zaman bir tepkilerinin olmadığını anlatarak, ''Kutsal emanetlere olan saygıdan dolayı böyle bir tepki verdik. Orada hiç kimseye karşı bir saldırı, mukavemetimiz olmamıştır'' dedi.