BIST 9.561
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.490,93
HABER /  GÜNCEL

Alparslan Kuytul nereli eşi Semra Kuytul kimdir?

Alparslan Kuytul aslen Adanalı. Alparslan Kuytul'un eşinin ismi Semra Kuytul. Furkan Vakfı'nın lideri olan Alparslan Kuytul kendisine hocaefendi diye hitap ettiriyor. Peki Alparslan Kuytul neden gözlatına alındı karısı o gözaltına alındığında neler yazdı, kasasından neler çıktı, Furkan Vakfı'nın perde arkasında kimler var?

Abone ol

Alparslan Kuytul medyanın gündemine kamuoyunun tepkisini çeken 'dini' söylemlerle geliyordu. Fethullah Gülen gibi kendisine Hocaefendi diye hitap ettiren Alparslan Kuytul aslen Adana Karataşlı. 20 Ağustos 1965 doğumlu olan Alparslan Kuytul'un eşinin adı Semra Kuytul. 1980'lerdeki çalışmalarının ardından 1994 yılında Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'nı kurdu. Furkan Vakfı bugün, Türkiye genelinde 35'ten fazla şehirde ve yurtdışında da faal durumdadır.

1991 yılında Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olan Alparslan Kuytul, 1993-1997 yılları arasında da Mısır'ın El- Ezher Üniversitesi Şeriat Fakültesi İslam Hukuku bölümünde okudu. 1997 yılında Ezher Üniversitesi'nden mezun olan Alparslan Kuytul o yıllırda Furkan Vakfı'nı kurdu. Alparslan Kuytul'un bu vakfının perde arkası ve ilişkileri hep karanlık oldu. Para kaynağı da şaibeli olan Alparslan Kuytul'un kendisine ait internet üzerinden yayın yapan TVFurkan adında bir kanalı var.

ALPARSLAN KUYTUL'UN EŞİ SEMRA KUYTUL KİMDİR : Skandal açıklamaları ile bilinen Furkan Vakfı'nın olaylı başkanı Alparslan Kuytul hafta başında evinde gözaltına alınırken eşi Semra Kuytul attığı twitlerle gündeme geldi.

Alparslan Kuytul'un karısı Semra Kuytul twitterı aktif kullanması ile biliniyor. Hesabından sürekli kocasının konuşmalarını retweet eden Semra Kuytul, eşi gözaltına alınırken şunları yazdı;

-Kıymetli kardeşlerim! Evimize bugün saat 05.30 civarında bir operasyon yapıldı ve hocaefendiyi aldılar.

AYIP ETTİLER : Eve TEM geldi. Bizim hiç bir terör örgütü ile irtibatımız olmadığını en iyi emniyet bilir ama ayıp ettiler. Normal bir şekilde gelselerdi de saklayacak bir şeyimiz yok çok şükür... Hocaefendi bir ilim adamıdır.. Teröriste gelir gibi gelmeleri yakışmadı. Şahsına bizatihi bir saygısızlık etmediler o manada anlaşılmasın...

-Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin hiçbir terör örgütü ya da şahıs ile zerre alakası yoktur. Bu yanlıştan tez zamanda dönüleceğini umuyoruz. Bekliyoruz.

ALPARSLAN KUYTUL'UN KASASINDAN ÇIKAN PARALAR

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yapılan operasyonda merkez binasındaki kasada, kaynağı belirsiz toplam 364 bin lira bulunduğu öğrenildi. Kasada yapılan inceleme sonrası polisler, dövizlerle birlikte ele geçirilen parayı, aynı yerde bulunan para sayma makinesiyle saydı. Sayım işlemi polis kamerasıyla da kayıt altına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun sürerken, paranın kaynağını ise açıklayamadıkları ileri sürüldü.